27 persones formen part de les diferents línies del Programa Treball i Formació ACOL, JOVES i ESAL 2024 executats per Solidança

Solidança segueix apostant per la inclusió sociolaboral de col·lectius vulnerables amb la contractació de 27 persones a través de les línies ACOL, JOVES i ESAL del Programa Treball i Formació 2024. Aquestes iniciatives contribueixen a la millora de l’ocupabilitat i a la inserció laboral de persones amb dificultats per accedir al mercat de treball, acompanyant-les en el seu procés d’inserció amb itineraris personalitzats i formació adaptada.

Línia ACOL: Oportunitats per a persones migrades

Solidança ha contractat el 2024 a 8 persones migrades extracomunitàries en situació administrativa irregular (4 a Barcelona i 4 a Girona) que compleixen els requisits per iniciar el procés d’arrelament social. Gràcies a aquest projecte, les persones participants obtenen el permís de residència i treball, alhora que adquireixen experiència professional durant 12 mesos. Les posicions que han ocupat inclouen tasques a les botigues, serveis de neteja, tria de roba, manteniment i recollides.

Aquestes persones reben l’acompanyament d’una tècnica d’inserció per assegurar el correcte desenvolupament del seu itinerari sociolaboral, amb un total de 134 hores d’acompanyament individualitzat per participant.

Línia ESAL: Suport a col·lectius en situació de vulnerabilitat

En el marc de la línia ESAL, Solidança ha formalitzat 11 contractes dirigits a persones en situació d’atur de llarga durada (DLLD), dones en situació de vulnerabilitat i persones TRANS*. Concretament, s’han contractat 3 persones TRANS*, 5 persones DLLD i 3 dones en situació de vulnerabilitat. Aquests contractes es desenvolupen als centres de treball de Sant Just Desvern, Salt, Palafrugell i Olot.

Les persones contractades treballen en diverses àrees com administració, gestió de voluminosos a Mataró, botigues, recollides i tria de roba. A més, compten amb l’acompanyament d’una tècnica d’inserció que els ofereix 182 hores de suport individualitzat, així com formació en habilitats socials de comunicació i resolució de conflictes, amb un mòdul de 70 hores.

Línia JOVES: Suport a l’emancipació dels joves tutelats i extutelats

Solidança impulsa també la contractació de 8 joves (4 a Solidança i 4 a ADAD) tutelats o extutelats per la DGAIA. Aquest projecte té com a objectiu facilitar-ne l’emancipació i oferir-los experiència professional durant 12 mesos. Les posicions que han ocupat estan relacionades amb tasques de magatzem i serveis de recollida.

Els joves participants reben un acompanyament individualitzat per part d’una tècnica d’inserció, amb un total de 186 hores dedicades al seu itinerari d’inserció sociolaboral. També participen en un mòdul formatiu de 70 hores en habilitats socials de comunicació i resolució de conflictes.

Solidança reafirma el seu compromís amb la inclusió social i laboral, apostant per un model sostenible que no només gestiona de manera responsable els residus sinó que també genera oportunitats laborals i fomenta la cohesió social.

 

Aquests programes Treball i Formació TRFO-JOVES línia ESAL, JOVES I ACOL reben el suport del Fons Social Europeu, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. Cofinançat per la Unió Europea.