Tanquem la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb més de 3.600kg de residus estalviats

Solidança acaba les activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) amb èxit, després d’una setmana plena de tallers, xarrades i campanyes de sensibilització. La iniciativa, impulsada pel programa LIFE+ de la Comissió Europea, promou dins i també fora d’Europa accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana del mes de novembre. Aquest any s’ha dut a terme la 16a edició des de 16 fins al 24 de novembre.

L’entitat, en el marc de la Prevenció de Residus i l’Economia Circular, ha impulsat 9 activitats que han comptat amb la participació de més de 2.600 persones. A continuació, es detallen els resultats de cadascuna:


Activitats de Cercle Zero

DidalTruck i ReparaTruck: Amb 12 serveis realitzats, aquests programes han comptat amb la participació de 45 persones i han permès estalviar 143 kg de residus i 174 kg de CO₂.

Assessoraments: S’han realitzat 3 sessions d’assessorament, amb 24 participants i un estalvi de 38 kg de petits aparells elèctrics i electrònics i 25 kg de CO₂.

Tallers i fires: Es van impartir 5 tallers i 10 fires, sumant una assistència total de 227 persones.

Videotutorials: Es van publicar 8 videotutorials, acumulant més de 13.500 visualitzacions en xarxes socials. Aquests materials permeten continuar amb la prevenció de residus des de casa i es poden consultar al web i al canal de YouTube de Cercle Zero.

 

WasteWatchers

S’ha implementat el projecte Waste Watchers a 3 de les botigues de Solidança / Roba Amiga: Sant Just Desvern (La Nau), Sants i Cornellà. Mitjançant la calculadora de l’Associació Espanyola de Recuperadores d’Economia Social i Solidària (AERESS), els clients han pogut comprovar l’estalvi de CO₂ i de litres d’aigua associat a les seves compres de productes de segona mà.

Han participat 1.431 persones, les quals han estalviat 1.122kg en roba, 362kg en mobles, 270kg en RAEEs, 20kg en altres residus i 12.840kg de CO2.

 

Mercat de Segona Mà a Viladecans

El 23 de novembre, Solidança va celebrar un mercat de segona mà a la deixalleria de Viladecans, on 35 paradistes van posar a la venda els seus articles de segona mà i/o reutilitzats a preus assequibles.

L’esdeveniment va comptar amb l’assistència de més de 500 persones que han generat un impacte positiu. A través de les seves compres, han aconseguit estalviar 760 kg de residus i 6.280 kg de CO₂.

 

Campanya de Recollida de Petits Aparells Elèctrics i Electrònics (PAEE’s) a les escoles de Sant Just Desvern 

Durant aquesta setmana realitzat diverses xarrades a 5 escoles de Sant Just Desvern. S’han atès 180 estudiants per fomentar la conscienciació sobre la importància de gestionar correctament aquests residus i evitar el malbaratament de recursos.

També s’han instal·lat contenidors a les diferents escoles amb l’objectiu de recollir residus de petits aparells elèctrics i electrònics.

 

Campanyes d’educació ambiental de Roba Amiga

Les campanyes d’educació ambiental es duen a terme de manera continuada durant tot l’any, però amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es dona més impuls a aquest projecte.

Durant aquesta setmana, es van organitzar quatre tallers en diferents centres educatius, emmarcats en les tretze campanyes que actualment es troben actives, i es va aconseguir sensibilitzar més de 70 alumnes.

Paral·lelament, a través de les xerrades, es va instal·lar una gàbia on els alumnes podien dipositar roba usada durant un període determinat. Aquesta acció va permetre recollir 873 kg de residu tèxtil, amb un estalvi associat de 7.210 kg de CO₂.

 

Consells de 5 en 5!

Cada dia de la setmana es va col·locar un cartell a les oficines de Solidança amb consells específics per combatre el malbaratament alimentari, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar les 128 persones que formen part de l’equip.

 

Aquest balanç positiu posa de manifest la importància de seguir fomentant l’economia circular i la reducció de residus al llarg de l’any, consolidant la Setmana com un motor de canvi per a una gestió més responsable i sostenible dels recursos.

Gràcies a la vostra implicació i compromís, hem aconseguit avançar junts cap a un futur més respectuós amb el medi ambient i conscienciar sobre la necessitat de reduir, reutilitzar i reciclar. Cada aportació, per petita que sigui, contribueix a construir un model més sostenible per a tothom.