La botiga vintage Circular celebra 2 anys de moda amb valor social i ambiental

Aquest mes estem d’aniversari! Fa dos anys que vam posar en marxa CIRCULAR Second Hand, un projecte que aposta per una moda de segona mà amb valor social i ambiental, centrada en la cura, la qualitat i l’estil únic de la roba estimada: peces vintage i de marca, seleccionades amb dedicació i sensibilitat. 

Des d’aleshores, CIRCULAR s’ha consolidat dins la xarxa de botigues Solidança / Roba Amiga, esdevenint un espai de moda responsable amb identitat pròpia, fidel a la nostra essència. El projecte compta amb una botiga física al carrer Tallers, 21 (Barcelona) i una botiga online perquè la moda amb valors arribi a tot arreu. 

Durant aquest temps, hem posat en circulació peces exclusives, de qualitat i amb història, donant una nova vida al tèxtil i impulsant la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social. CIRCULAR no és només un projecte de moda: és una proposta de transformació social i ambiental, on cada compra suma per construir un futur més just i sostenible. 

I PER CELEBRAR-HO…

Estem de celebració doble amb dos sortejos especials: un per a la comunitat online i un altre a la botiga física!
Descobreix tots els detalls al nostre Instagram @solidanca_circular 

CIRCULAR, moda amb valor social i ambiental

Oferim una moda de segona mà sostenible i conscient amb el medi ambient i amb les persones. A través de l’aprofitament, la reutilització i la revaloració del residu tèxtil posem a la venda roba amb un doble impacte positiu: ambiental i social.

  • Valor ambiental
    D’una banda, la gestió d’aquest residu permet la recollida anual de més de 7.694 tones de roba i evita l’emissió de més de 59.981 tones de CO₂ a l’atmosfera. *Dades d’impacte del 2023.Així doncs, el fet de poder gestionar el residu tèxtil i reutilitzar-lo té un doble benefici ambiental: evitem les emissions del tractament finalista i també les emissions de la producció i el transport de noves peces de roba, així com totes les matèries primeres necessàries per produir-les.

 

  • Valor social
    Alhora, el procés i el recorregut de valorització de la roba permet la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, a través de les Empreses d’Inserció que gestionem des de Solidança (Solidança Treball EI, SLUADAD L’Encant Girona EI SLU, i Recumadrid EI SLU) dedicades a la inserció sociolaboral mitjançant activitats vinculades a la gestió integral de residus i l’economia circular.Solidança ofereix un treball remunerat, a més de l’acompanyament, la intervenció social i la formació, durant períodes de temps que van des dels 6 mesos fins als 3 anys, amb l’objectiu que les persones que hi participen es puguin inserir al mercat laboral ordinari en finalitzar l’itinerari. Aquest itinerari d’inserció sociolaboral és un procés personalitzat i holístic, on la formació és clau, i està acompanyat per un equip de professionals multidisciplinari amb psicòlogues, psicopedagogues i educadores socials.
El cicle de la roba: D’on ve la roba?

El procés de gestió del residu tèxtil amb Solidança comença amb la recollida de roba als contenidors taronges de Roba Amiga gestionats per l’entitat, que és traslladat a la nostra planta de Preparació per a la Reutilització de Sant Just Desvern (Barcelona) i passa per un procés classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces, preparant-les per a la seva reutilització i, en cas de ser necessari, el reciclatge.

Un cop seleccionades, aquelles peces aptes per a una segona vida, són distribuïdes a la xarxa de botigues de Solidança / Roba Amiga, amb 17 botigues distribuïdes pel territori català. Amb la compra d’aquests productes, la ciutadania contribueix a tancar el cercle de l’economia circular i el cicle de la roba, convertint el residu en recurs i evitant generar nous residus tèxtils. En el cas de CIRCULAR, fem una selecció especialitzada en aquelles peces d’origen vintage, per contrastar amb el tèxtil que tenim a la venda a les altres botigues.

Convertim el residu en recurs, fem economia circular