Solidança recull 761.507kg de residus voluminosos a Mataró

La ciutat de Mataró porta recollits 761.507kg de mobles i trastos vells en el seu tercer any consecutiu portant a terme el servei a domicili promogut per l’entitat social Solidança.  

El servei municipal de recollida de voluminosos impulsat per Solidança porta en marxa a Mataró des del 2021. En aquesta localitat, van optar per un model innovador de la recollida a domicili segons demanda. Aquest nou model permet una millor preservació dels residus que es troben en bon estat i afavoreix la seva posterior reutilització.  

Durant l’inici del seu tercer any al setembre del 2023, fins el juny del 2024 s’han recollit un total de 761.507kg de residus voluminosos a la capital del Maresme, a través de 9.295 serveis. Després de passar per un tractament de preparació per a la seva reutilització, 8.006kg d’aquests residus s’han pogut reutilitzar i reaprofitar com a articles de valor.  

Aquest servei té com objectiu fomentar la prevenció i la preparació per a la reutilització de mobles i altres residus voluminosos, allargant la seva vida i generant una economia circular. De manera que residus que haurien acabat en la incineradora puguin ser reaprofitats i tornin a ser útils a través de la venda de segona mà a la botiga de Solidança, situada al carrer Ronda d’Alfons X el Savi, 147. 

Des de l’Ajuntament de Mataró i de l’entitat social Solidança volen millorar la qualitat ambiental a través d’aquest servei, però també volen promoure la creació de nous llocs de treball. En aquest últim període, s’han generat 16 llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social a través d’un itinerari d’inserció sociolaboral dirigit per Solidança, que acompanya a aquestes persones durant tot el procés d’inserció al món laboral. 

Per altra banda, Solidança també col·labora amb l’Ajuntament de Mataró amb la recollida de roba i gestió del residu tèxtil a través del programa Roba Amiga i compta amb la seva pròpia botiga, on es poden trobar tot tipus d’article reaprofitat, i tres deixalleries, una de les quals sent una deixalleria mòbil. Aquests projectes ajuden a que puguin assolir els seus objectius de millorar el medi ambient i l’economia circular i social i fomentar la reinserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social.