En l’últim període, del setembre del 2023 fins al juliol del 2024, els municipis del Gironès que porten a terme el servei municipal de recollida de voluminosos gestionat per Solidança han recollit un total de 262.203kg de residus. Aquests residus han passat per un procés de traçabilitat on s’han classificat els voluminosos en bon estat i s’han reparat i reacondicionat d’altres. En total, un 5% d’aquests residus, 13.394kg, s’han reutilitzat i posat a la venta a la nostra botiga L’Encant de SALT, on se’ls ha donat una segona vida.  

Des del 2021, 15 municipis de la comarca del Gironès realitzen mensualment el servei de recollida de voluminosos impulsat per l’entitat social Solidança. El Consell Comarcal del Gironès i Solidança aposten per aquest projecte pel seu valor social i ambiental i perquè promou una economia circular i social. El seu objectiu es allargar la vida de residus que es troben en bon estat, fomentar el seu reciclatge i la compra d’articles de segona mà, a la vegada que afavoreixen la reinserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social i milloren el medi ambient. 

El servei de recollida municipal de voluminosos gestiona la recollida de mobles i trastos vells tant al Gironès com a Mataró i Sant Just Desvern, promovent la seva reutilització i generant nous llocs de treball d’inserció sociolaboral. 

La comarca del Gironès aposta per una modalitat diferent que també inclou la recollida d’aparells elèctrics i electrònics, roba i complements, a més dels mobles i trastos vells.  Ampliar el ventall de la tipologia de residus que es recullen amb el servei fomenta el reciclatge dels residus, la reutilització d’articles en bon estat i millora la qualitat ambiental, ja que redueix la quantitat de residus que es troben als carrers dels municipis i evita emissions de CO 2.   

Per altra banda, aquest servei genera nous llocs de treball necessaris per dur a terme el propi servei i en l’últim període s’han generat 3 nous llocs de treball. Aquesta oferta esta enfocada a persones en situació de vulnerabilitat social, que fomenta la inserció sociolaboral a través d’un itinerari dirigit per Solidança, el qual s’encarrega d’acompanyar a aquestes persones durant tot el procés d’inserció al món laboral. 

Els 15 municipis en el que es realitza aquest servei son: Bescanó, Sant Julià de Ramis, Bordils, Quart, Viladasens, Cervià de Ter, Canet d’Adri, Campllong, Sant Andreu de Salou, Flaça, Juià, Sant Joan de Mollet, Fornells, Aiguaviva i Llambilles.