El Ministeri de Transició Ecològica i l’Agència de Residus visiten les instal·lacions de Solidança

Avui, 15 de novembre de 2022, hem rebut la visita dels responsables del Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico i de l’Agència de Residus de Catalunya a les instal·lacions de Solidança.

L’objectiu és conèixer el nostre model de gestió de residus que fomenta l’economia circular i la inserció sociolaboral i, en especial, l’activitat de Preparació per a la Reutilització (PxR) que duu a terme l’entitat a la planta de recuperació de RAEE’s, és a dir, de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics.

Iniciada el 2016, és una de les primeres plantes de Catalunya autoritzada per a la gestió i Preparació per a la Reutilització (PxR) d’aquests residus, des d’on professionals formats a través d’itineraris d’inserció sociolaborals efectuen un servei de qualitat i professionalitat basat en la transparència i en la traçabilitat dels RAEE.

En l’últim any, la planta del RAEE de Solidança ha gestionat 172.210 kg de residus RAEE, dels quals un 14% s’han pogut reutilitzar, gràcies al procés de Preparació per la Reutilització. Això suposa un estalvi de 688.323 kg d’emissions de CO₂ a l’atmosfera.

A més de reduir l’impacte mediambiental, aquest servei garanteix el compliment de l’actiu principal de la nostra entitat: la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social. Part de l’equip de la planta de residus, està conformat per personal derivat d’itineraris d’inserció de l’entitat.

Treball en xarxa

Les aliances i col·laboracions, han estat clau per consolidar l’activitat de la nostra planta de RAEE. Des dels inicis, comptem amb una xarxa de col·laboradors que continuem ampliant amb l’objectiu d’augmentar el volum de Preparació per a la Reutilització dels RAEE.

De totes elles, destaquem el Conveni de col·laboració entre la xarxa AERESS i el grup BSH, per reparar aparells de les marques Bosch, Siemens i Balay. Enguany, gràcies a aquest conveni, els nostres treballadors han rebut formació especialitzada que farà possible ampliar els seus coneixements en reparacions.

Amb la gestió dels residus RAEE, oferim una alternativa sostenible de consum, fomentem l’economia circular i lluitem contra els efectes del canvi climàtic

  • Cat
  • Cast