El 25 de novembre celebrem el primer any de la botiga de l’Encant de Salt amb una desfilada de moda sostenible Didal-up

La botiga de l’Encant de Salt fa un any que va obrir les portes i des de l’entitat ho volem celebrar el  divendres 25 de novembre a les 18h. L’acte es realitzarà a la mateixa botiga, situada al C/Dalai Lama, 7 del polígon de La Mirona, i iniciarà amb una desfilada de moda sostenible amb roba de la marca d’upcycling, Didal-up, que recentment ha participat en la desfilada Reborn de la 080Bcn. Durant la jornada, també es comptarà amb DJ Gemmsteinn que està especialitzada en música Funky i Disco, pica-pica gratuït per a tothom i una sèrie de descomptes especials per totes les persones assistents.

Didal-up és una col·lecció de roba única, feta a mà i amb un gran valor social i ambiental que neix un projecte d’upcycling impulsat per l’entitat Solidança amb l’objectiu de donar circularitat a les restes de roba que no es poden reutilitzar. La línia de roba està creada a partir de diferents peces no aptes per la reutilització, però si aprofitables, donant una nova vida a dissenys innovadors per evitar que aquestes peces esdevinguin residus i tornant-les a posar al mercat d’una manera sostenible, inclús augmentant el seu valor en ser un producte únic, de disseny i artesà.

La nova col·lecció de Didal-up rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2022.

Les desfilades organitzades per Solidança ja asseguren tot un èxit de participació, ja que tot i tenir un petit recorregut, aquest ha sigut molt intens i ha ajudat a donar a conèixer  la col·lecció de  Didal-up al públic assitent. Alguns emplaçaments on ha desfilat han sigut: la botiga Solidança/roba Amiga de Sants, la Deixalleria del municipi de Viladecans, la seu de Solidança durant el seu 25è aniversari, la Fira d’Economia Social i Solidària de Catalunya (FESC) i recentment a la desfilada Reborn de la 080 de Bcn organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya.

La botiga L’Encant de Salt

Aquest establiment es va inaugurar el novembre de 2021, impulsat per les entitats Solidança Treball i ADAD L’Encant, ambdues formen part de la Fundació Solidança i son membres de la cooperativa Roba Amiga. La Fundació compta amb més de 25 anys d’experiència promovent la inserció sociolaboral i la formació professionalitzadora de persones en situació de vulnerabilitat social, i ho fa a través d’activitats vinculades a la gestió de residus i a l’economia circular.

És així com la botiga segueix amb la missió i valors promoguts per l’entitat i inclou en un gran espai de nau industrial, tota mena d’objectes recuperats, posats a la venda com a segona mà amb els quals es promou la creació de llocs de treball d’inserció sociolaboral.

Hi ha diferents categories de productes: per una banda, es pot trobar roba de dona, home, infantil i de la llar, i per altra hi ha dues seccions amb electrodomèstics i aparells electrònics recuperats, i de mobles de la llar i decoració. Comprant a les botigues promogudes per l’entitat tanquem el cicle dels residus, donant-los una nova vida i promovent una economia circular.

A més a més, l’espai de l’Encant inclou una part de les instal·lacions on es reben i classifiquen per a la preparació per a la reutilització tots els mobles i trastos vells (residus voluminosos) gestionats en el servei de recollida municipal amb el Consell comercal del Gironès on es gestionen correctament.

 

Altres accions que s’inclouran en la diada

Un punt a destacar de la jornada és que coincideix amb dos esdeveniments destacats per les entitats organitzadores que tenen a veure amb el valor social i ambiental que impulsa l’entitat. Per una banda, coincideix amb el Dia Internacional contra la violència de gènere el qual és molt representatiu per l’entitat i que des de fa anys realitza accions internes i externes per a sensibilitzar envers la problemàtica genera i les solucions que podem instaurar per generar el canvi.

Paral·lelament i en, segon lloc, l’acte coincideix amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, una setmana molt rellevant per l’entitat, ja que acull un gran nombre d’activitats sol·licitades pels diferents municipis i institucions en materia de prevenció de residus, educació ambiental i sensibilització cap a l’economia circular, és així com aquest acte encaixa perfectament en la setmana. Podeu trobar les activitats a l’agenda web i pròximament al nou portal de la prevenció Cercle Zero.

La setmana Europea de Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa que promou dins i també fora d’Europa accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana del mes de novembre. El que la fa especial són els esforços i la passió de milers i milers de voluntaris que difonen el consum sostenible i l’economia circular a les seves comunitats.

Aquesta acció neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i està impulsada per les autoritats públiques locals i regionals, aplega totes les actuacions d’altres actors (ciutadans, escoles, empreses, ONG, associacions) que organitzen activitats per conscienciar sobre la prevenció de residus.

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

La 14 edició tindrà lloc del 19 al 27 de novembre de 2022 i el dia temàtic ha posat el focus en els tèxtils, treballem plegats per un planeta residus zero!

 

 

Recordeu que durant la celebració també podeu adquirir els vostres articles preferits seleccionats amb procediments que primen la qualitat i la reutilització i que sempre están a preus molt assequibles, però amb motiu de l’aniversari hi haurà alguns marcats a preus encara més especials.

Us recordem la direcció: C/ Dalai Lama, 7 Polígon industrial La Mirona de Salt (Girona).

La botiga obre en horari dill a disabte de 10 a 19h i iniciarem la celebració a partir de les 17h.

Agraïm tota la difusió possible i us esperem a totes i a tots per a celebrar el nostre primer any!

 
Algunes fotografies d’anteriors desfilades:

Desfilada Viladecans 2022

FESTA 25È ANIVERSARI