La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR) és una iniciativa que promou dins i també fora d’Europa accions de sensibilització sobre els recursos sostenibles i la gestió de residus al llarg d’una setmana del mes de novembre. El que la fa especial són els esforços i la passió de milers i milers de voluntaris que difonen el consum sostenible i l’economia circular a les seves comunitats.

Aquesta acció neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i està impulsada per les autoritats públiques locals i regionals, aplega totes les actuacions d’altres actors (ciutadans, escoles, empreses, ONG, associacions) que organitzen activitats per conscienciar sobre la prevenció de residus.

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Com hi participa Solidança?

Des de l’entitat, com cada any, organitzem activitats, xerrades, tallers i serveis de tota mena sota el marc de la Prevenció de Residus i l’Economia Circular.

Una oferta molt variada, on podreu assistir a xerrades, tallers de costura, de mobilitat, de reparació de RAEE’S, entre altres, a més d’utilitzar els serveis que la ReparaTruck i la DidalTruck posen al vostre abast.

A més, oferim un any més, el servei de Waste-Watchers: una campanya a les botigues de Solidança / Roba Amiga, on podràs calcular l’estalvi d’emissions de C02 de la teva compra amb la calculadora d’Aeress.

Durant aquesta setmana, també presentarem la web Cercle Zero, un portal web on trobaràs totes les activitats d’educació ambiental i prevenció de residus que gestionem des de Solidança amb altres entitats.

D’altra banda, a la zona de Girona, divendres 25 de novembre inaugurarem una nova botiga amb articles de segona mà, i aquella mateixa tarda organitzem l’aniversari de l’Encant de Salt, amb la desfilada de la col·lecció d’upcycling Didal Up, que recentment ha trepitjat la passarel·la de la 080 Barcelona Fashion.

Dissabte 26, la Deixalleria de Viladecans emplaçarà la primera edició del Mercat de Segona Mà, un espai on comprar i vendre la teva roba, a més de gaudir de música en directe i vermut!

Finalment, cal destacar l’inici de la Campanya d’educació ambiental en matèria de RAEE’s, Residus d’Aparella Elèctrics i Electrònics, amb la que organitzem una recollida de Petits Aparells Elèctrics a les escoles, acompanyada de xerrades de sensibilització d’aquests residus a les alumnes.

Podeu consultar la programació d’activitats a l’agenda web o en el recull que us facilitem a continuació:

Serveis de la Reparatruck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Serveis de la Didaltruck 
       

 

 

 

 

 

 

 

 

Tallers       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Cat
  • Cast