Primer Mercat d’articles de segona mà amb participació ciutadana a la Deixalleria de Viladecans

 

El proper dissabte 26 de novembre, la Deixalleria de Viladecans emplaçarà la primera edició del Mercat de Segona Mà, un espai de compra i venda de tota classe d’articles recuperats i de segona mà, amb el propòsit d’allargar la seva vida útil i fomentar l’economia circular.

L’entrada és gratuïta per a tota la ciutadania, i es pot participar posant paradeta amb objectes a la venda, o simplement comprant. A més, es dona la possibilitat a la ciutadania de participar posant una parada i donar una nova vida a la seva roba venent-la. En cas de participar com a paradista, cal inscriure’s a través d’aquest enllaç (https://bit.ly/3DJqI8X), amb el que podeu reservar gratuïtament el material necessari per muntar la parada. Les places son limitades fins a exhaurir els espais disponibles. 

El mercat tindrà lloc el matí del 26 de novembre, d’11 a 15h, a la Deixalleria de Viladecans (Polígon Industrial Viladecans, carrer de l’Agricultura), i comptarà amb un DJ que animarà la jornada, a més d’oferir un vermut solidari.

L’organització de l’esdeveniment està a carrer de la Fundació Solidança, entitat social dedicada des de fa més de 25 anys, a la inserció sociolaboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat social a través d’activitats vinculades a la gestió de residus i a l’economia circular i que s’encarrega de gestionar la deixalleria amb un model innovador eco-social des de fa més de 10 anys.

L’objectiu del Mercat és donar a conèixer la diversitat de serveis i espais que ofereix la Deixalleria, com són la botiga de segona mà Els Encants de Viladecans o l’espai de tallers i assessoraments Viladecans Repara. Els Encants són una botiga de productes de segona mà ubicada just a la mateixa Deixalleria, gestionada per Solidança / Roba Amiga, que promou el consum ètic i responsable, allargant la vida útil i donant circularitat als productes que ven. Al mateix temps, cuida de la teva butxaca, oferint articles a preus molt assequibles amb els que es contribueix a crear ocupació per a persones en situació de vulnerabilitat social.

Viladecans Repara, en canvi, és un espai continu de la botiga, que representa un punt de trobada en matèria d’educació ambiental, on cada divendres a la tarda s’ofereixen assessoraments gratuïts per empoderar a la ciutadania en l’autoreparació dels seus propis aparells, i dos dissabtes al mes s’organitzen tallers per aprendre nous hàbits sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Compra i ven el que no utilitzis, dona-li una segona vida als objectes i cuida del medi ambient amb el Mercat de Segona Mà de la Deixalleria de Viladecans.

Donem circularitat a la roba, cuidant del medi ambient i apostant per crear noves oportunitats laborals!

 

  • Cat
  • Cast