Solidança / Roba Amiga participa a la desfilada 080 Barcelona Fashion

L’edició d’enguany aposta per la moda sostenible amb la 080 Reborn, una desfilada de roba de segona mà

La 080 Barcelona Fashion planta cara al fast fashion i s’endinsa en el món de la moda ètica i sostenible amb la incorporació de la 080 Reborn en l’edició d’enguany, una col·lecció creada a partir de roba recuperada de plantes de classificació de residus tèxtils i de botigues de segona mà.

Solidança/Roba Amiga, ha desfilat a la 080 Reborn amb roba de segona mà de les nostres botigues i una selecció de peces de la nova marca Didal Up, la col·lecció de roba d’upcycling creada al Laboratori Tèxtil, engegat per l’entitat el 2021, que treballa partir de teixits recuperats de roba post consum, procedent dels contenidors taronges de Roba Amiga.

Didal Up és projecte que busca crear alternatives pràctiques al model dominant de la indústria de la moda, per oferir una opció sostenible i respectuosa tant amb el medi ambient com amb les persones treballadores. Són peces úniques que donen resposta a dues problemàtiques emergents: la generació contínua de residu tèxtil, a més dels efectes que això suposa per al medi ambient, i la precarietat de les condicions laborals durant el procés de confecció de la roba.

Per una banda, la Didal Up dona circularitat al residu tèxtil, reconvertint el teixit en noves peces de roba. Al mateix temps, el seu recorregut contribueix en la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, a través de l’Empresa d’Inserció de Solidança Treball, dedicada a la inserció sociolaboral mitjançant activitats vinculades a la gestió integral de residus i a l’economia circular.

La 080 Reborn, és una iniciativa impulsada per l’Agència de Residus de Catalunya, el Consorci de Moda de Catalunya, i l’espai d’innovació col·laborativa de Girbau LAB, amb l’objectiu educar en la circularitat i promoure el seu ús. La desfilada ha estat possible gràcies als tresors que els estilistes de l’assesoria Fermin+Gilles han trobat a les botigues col·laboradores d’aquest fashion show: Solidança / Roba Amiga, Formació i Treball, Flamingos Vintage Kilo, Humana, o Las Petitas, entre d’altres.

La nova col·lecció de Didal-up rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2022.

 

La 080 i el Pacte per a la Moda Circular

El Pacte per a la Moda Circular és un compromís voluntari entre institucions i empreses per la reducció significativa de residus tèxtils i l’increment del percentatge de recollida selectiva i de valorització d’aquests residus, tant de preparació per a la reutilització com de reciclatge.

L’edició d’enguany de la 080 Barcelona Fashion forma part d’aquesta transició cap a l’economia circular, impulsada gràcies al Pacte, amb el propòsit de sensibilitzar a la indústria i a la ciutadania en el seu conjunt, de la necessitat d’un canvi en el model de producció i consum tèxtils.

La moda circular ens ofereix una diversitat d’alternatives que ens ajuden a practicar un consum local, de producció ètica i amb materials que no afecten la salut mediambiental.

Des de Solidança apostem cada dia per una moda conscient i sostenible: és l’únic camí responsable i curós amb el medi ambient i les persones. Triem generar un impacte positiu al món: vestim amb consciència i valors.

 

 

  • Cat
  • Cast