Els serveis mòbils d’autoreparació de La DidalTruck i La ReparaTruck arriben a la ciutat de Mataró

Els serveis mòbils d’autoreparació de La DidalTruck i La ReparaTruck arriben a la ciutat de Mataró per seguir promovent  l’Economia Circular fomentant la prevenció de residus.

A partir de l’1 de juliol la mini deixalleria mòbil de Mataró incorpora els nous serveis d’autoreparació i d’arranjament de peces de roba. La DidalTruck és un servei gratuït per fomentar la prevenció del residu tèxtil a través de la costura, l’arranjament i l’upcycling. Amb la Didaltruck t’ensenyarem allargar la vida útilde les teves peces de roba, La ReparaTruck és un servei gratuït per fomentar la reparació i durabilitat de petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes. Amb la Reparatruck t’ensenyarem a reparar-los i allargar la seva vida útil.

Tant la Reparatruck com la Didaltruck oferiran serveis gratuïts la primera setmana de cada mes de manera alterna, és a dir, cada mes visitarà Mataró una d’elles, coincidint amb el dia que la deixalleria mòbil s’instal·la als set punts de la ciutat i a la mateixa  ubicació. Els horaris d’aquests nous serveis seran: de dilluns a divendres de 16 a 19 h, i dissabtes i diumenges de 10 a 13 h.

Els objectius d’aquesta actuació són:

  • Conscienciar i sensibilitzar la població en els beneficis econòmics, ambientals i socials associats a la prevenció de residus, el consum conscient, l’estalvi de CO2, els impactes externalitzats…
  • Capacitar la ciutadania a l’hora de ser autònoms en autoreparació i manteniment preventiu dels seus objectes.
  • Establir sinergies entre la deixalleria mòbil i l’autoreparació a través de la Reparatruck i la Didaltruck, prioritzant la prevenció de residus com a etapa preferent en la gestió de residus municipals. També són serveis complementaris als tallers d’autoreparació que s’imparteixen a la Casa Capell en el marc de les seves programacions, igualment a càrrec de Solidança.

 

Amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró.

 

  • Cat
  • Cast