En el seu tercer any consecutiu dins del Programa de Treball i Formació ESAL, Solidança reafirma el seu compromís amb la inserció sociolaboral de diferents col·lectius. Durant l’edició del 2023, 11 persones en situació de vulnerabilitat social van realitzar un itinerari d’inserció en l’entitat, el qual inclou contractació, formació i acompanyament personalitzat.
Un cop finalitzat el procés, aquest any Solidança ha ampliat el contracte de 4 de les participants: una dins de l’equip de l’entitat i tres en posicions com a personal treballador d’inserció com a botigueres, triadores i de l’equip de recollides.
Aquest programa està enfocat a millorar la situació laboral de tres col·lectius en risc d’exclusió: dones en situació de vulnerabilitat social (s’inclouen les dones víctimes de violència masclista), persones en situació de desocupació de llarga durada i persones del col·lectiu trans. Durant 12 mesos, les persones participants han ocupat posicions laborals adequades a les seves capacitats i coneixements en les diferents seus i establiments/activitats de la Fundació Solidança repartits en la comarca de Barcelona i Girona.
A més, cada persona contractada ha rebut un acompanyament individualitzat de 182 hores per part del nostre equip d’inserció, que s’ha combinat amb la formació d’habilitats socials de comunicació i resolució de conflictes al centre de treball per millorar les seves competències professionals i personals. L’objectiu és realitzar una atenció holística de la persona per impulsar la seva ocupabilitat i facilitar la seva incorporació al mercat laboral.
Aquest 2025, comencem l’any amb una nova edició del Programa Treball i Formació Línia ESAL 2024, per seguir acompanyant a diversos col·lectius en la seva reinserció al món laboral ordinari. Aquest cop, hem rebut un total d’11 places per cobrir, de les quals la meitat ja ha començat a treballar amb nosaltres.
El projecte ESAL rep el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i cofinançat per la Unió Europea.