hIhA Inserció és un projecte de caràcter formatiu que es va iniciar el gener del 2024 com a part de l’itinerari d’inserció sociolaboral per a persones en situació de vulnerabilitat o exclusió social de la Fundació Solidaça. El projecte consta de la implantació de noves formacions enfocades en la utilització d’eines d’intel·ligència artificial durant els itineraris d’inserció que es realitzen a les persones treballadores de Solidança, amb l’objectiu de complementar-les amb les altres formacions ja consolidades i ampliar les possibilitats d’inserció laboral de les treballadores de l’entitat un cop finalitzen l’itinerari.
Durant aquest any s’han investigat i s’ha rebut assessorament sobre aquestes eines tan novedoses i la millor manera d’aplicar-les, i a l’octubre es començaran a fer les primeres formacions que formen part d’aquest projecte, després de mesos preparant les formacions i acompanyant a les persones que es troben en procés de realitzar l’itinerari.
Les formacions del projecte hIhA Inserció formen part de l’itinerari d’inserció sociolaboral i formació per a persones en risc d’exclusió, especialment joves i dones. Tenen la finalitat de proporcionar mesures innovadores per millorar la seva ocupabilitat mitjançant la digitalització dels processos i l’ús de la intel·ligència artificial.
Les persones que realitzem aquest itinerari passen per diverses fases. Cap al final del seu itinerari és quan passen a la fase de recerca de feina i és en aquesta que poden començar les formacions que té planificades aquest projecte amb l’acompanyament dels professionals d’inserció.
L’objectiu principal de hIhA Inserció és millorar l’ocupabilitat de 120 persones derivades de serveis socials que realitzen l’itinerari d’inserció sociolaboral, a través de l’acompanyament i orientació fins a la seva inserció a l’empresa ordinària fent ús de la intel·ligència artificial com a eina per a l’orientació laboral.
A Solidança apostem per aquesta formació en competències digitals i transversals, ja que permet fer una recerca de feina més eficaç, millorant la lectura i la cerca en webs laborals, xarxes socials i webs de les empreses, però també desenvolupar les seves habilitats socials, laborals i personals.
El nostre objectiu és que les persones millorin en el seu procés de recerca de feina i obtinguin millors resultats i que, una vegada hagin finalitzat el seu itinerari, puguin seguir fent una recerca de feina satisfactòria.
Aquest projecte finalitzarà al desembre d’aquest any, després de 12 mesos d’activitat i havent format i acompanyant a les 120 persones del projecte cap a una millor situació sociolaboral.
Amb el suport del Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona.