Serveis

Ets un ajuntament?

Projectes en Prevenció de Residus

D’acord amb el compliment PRECAT 20, Solidança ofereix un ventall de propostes per sensibilitzar a la població a fi de reduir la generació de residus. Realitzem diferents serveis com:


SOLIDANÇA REPARA

Seguint el model del projecte Millor que nou, Reparat! de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Solidança ofereix aquest servei en formació i prevenció de residus als ajuntaments col·laboradors, estructurat en:

Tallers Reparat Solidança

33 tallers en temàtiques diverses: bricolatge, electricitat, costura, fusteria,... Són càpsules de 2,5 hores per a públic adult, per realitzar en centres cívics, aules ambientals, deixalleries amb espai o tallers per a formació.

Servei d’assessorament Reparat

El servei Reparat és una proposta d’assessorament per part de tècnics especialistes en reparacions senzilles d’electrodomèstics, bicicletes, mobles i també en costura.

Si esteu interessats en aquest programes contacta amb nosaltres:


Setmana Europea de Prevenció de Residus

Durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, Solidança ofereix tallers i xerrades, així com campanyes diverses per donar visibilitat a la prevenció de residus, la reutilització i la reparació.


VILADECANS REPARA

Viladecans Repara forma part del concepte innovador en la gestió de deixalleries que l’Ajuntament de Viladecans ha concebut pel seu municipi. L’objectiu és que la deixalleria sigui un espai dinàmic on la ciutadania pugui realitzar diferents activitats a part de deixar-hi els seus residus.

Una d’aquestes activitats és la de Viladecans REPARA: Una experiència pionera per formar en prevenció de residus i preparació per a la reutilització que pertany al programa de l’AMB “Reparat Millor que Nou”.

Cada divendres, es realitzen assessoraments, on un especialista atén dubtes i facilita les eines per solucionar problemes per reparar petits i grans electrodomèstics, ordinadors o bicicletes, així com en fontaneria, electricitat o fusteria.

També s’ofereixen tallers i altres activitats gratuïtes per aprendre a reparar o restaurar mobles, electrodomèstics, bicicletes, cuina d’aprofitament, horts, etc.

Si estàs interessat/da en aquestes activitats pots consultar a la nostra
Agenda.


Prevenció del malbaratament d’aliments

Més de la meitat dels residus d’aliments que es llencen, el 58%, és a les llars; unes 151.872 tones a l’any.

Per aquest motiu Solidança ofereix tallers i xerrades amb receptes creatives per a l’aprofitament alimentari, amb objectiu de donar eines per reduir aquests residus.

A la vegada, des de l’any 2015 participem en el projecte impulsat per l’Ajuntament de Sant Just Desvern “A Sant Just, l’escola, cuina, menja, aprofita”. La nostra participació en aquest projecte es concreta en la recollida setmanal als centres educatius de les carmanyoles amb els aliments congelats, i distribuir-los a gent de Serveis Socials indicada per l’Ajuntament, així com el posterior rentat i emmagatzematge de les carmanyoles que són reutilitzables.

Per a més informació contacteu amb nosaltres:

  • Cat
  • Cast