Solidança, en l’aposta per la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social a través de la contractació, atenció i formació, ara amplia el rang de col·lectius atesos incorporant les persones transgènere a través del Programa de Treball i Formació ESAL.
Aquest programa ha permès creació de 15 nous llocs de treball destinats a tres col·lectius específics: dones en situació d’atur (s’inclouen les dones víctimes de violència masclista), persones en situació de desocupació de llarga durada i, com a novetat, la inclusió del col·lectiu trans. Les treballadores s’han situat en posicions laborals afins a les seves capacitats i coneixements en les diferents seus i establiments/activitats de la Fundació Solidança repartits en la comarca de Barcelona i Girona.
La contractació d’aquestes persones les permet iniciar un itinerari d’inserció sociolaboral amb l’entitat que tindrà una durada de 12 mesos. Durant aquest temps es farà un acompanyament individualitzat de 134 hores a cada persona contractada, també es realitzaran diferents tipologies de formació, 30h de treball en equip, 30 hores d’intel·ligència emocional i 20h de com expressar-se en públic, amb l’objectiu de realitzar una atenció holística de la persona i així millorar la seva ocupabilitat.
El projecte ESAL rep el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).
Seguim apostant per la inserció sociolaboral de TOTES les persones i la inclusió de tots els col·lectius. La inclusió és una eina molt poderosa per al creixement de tota la societat.