Solidança s’adhereix al Pacte pel Clima de Viladecans per seguir fent front al canvi climàtic

Solidança  s’adhereix al Pacte pel Clima de Viladecans, una iniciativa per fer front a l’emergència climàtica amb l’objectiu d’actuar de manera urgent.

Viladecans treballa des de fa anys per fer front el canvi climàtic i disposa del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) amb gairebé 90 accions per reduir les emissions i per adaptar-nos als efectes del canvi climàtic. El 2019, davant les evidències de la gravetat de la crisi climàtica, el Ple Municipal va aprovar la Declaració local d’Emergència Climàtica cridant a la implicació dels agents locals a través del Pacte pel Clima.

El compromís de Viladecans, com a municipi, és reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 55 % per a l’any 2030 i un 80 % per al 2050, un repte de enorme magnitud que requerirà de grans canvis socials.

D’altra banda, la Declaració d’Emergència Climàtica del 2019, va possibilitar la creació de dos instruments per treballar en les mesures que ens han d’ajudar a reduir emissions: la Taula Local d’Emergència Climàtica (el grup motor i de coordinació) i el Pacte pel Clima (una comunitat de persones i organitzacions interessades i implicades, entre les quals es troba Solidança)

Per a més informació sobre el Pacte pel Clima: https://www.viladecans.cat/ca/pactepelclima

  • Cat
  • Cast