Solidança lluita per la igualtat de la dona en motiu del 8 de març 

Solidança treballa, des dels seus inicis, per donar resposta a la necessitat de lluitar per a la igualtat de gènere a l’entorn laboral i social. Any rere any, des de l’entitat, aportem la nostra feina per construir un futur feminista real i ho fem duent a terme diferents activitats de sensibilització a totes les persones vinculades a Solidança per denunciar la desigualtat entre homes i dones que encara avui se situa en el marc de l’emergència social. 
 
La nostra entitat treballa posant les mesures i accions positives que reforcen la nostra reivindicació feminista. Aquestes reivindicacions es basen en la igualtat salarial entre gèneres, la paritat de dones i homes en els llocs de treball de responsabilitat– posicionant-nos en contra de la segregació vertical i horitzontal-, la defensa de la sororitat, la perspectiva feminista interseccional o el treball invisibilitzat de les dones entre d’altres. 

D’aquesta manera, en commemoració del Dia Internacional de les Dones, Solidança ens hem adherit al Manifest d’Assamblea8M i hem fet un conjunt d’activitats durant el dia i la setmana amb l’objectiu de visibilitzar i conscienciar a les treballadores i treballadors de l’entitat. Algunes de les accions més destacades de la setmana han estat el guarniment de tots els aparadors de les botigues amb motius liles i papereres del mateix color que formen part de la campanya DIPOSITA AQUÍ EL TEU MASCLISME. 


A la seu de Solidança a Sant Just s’ha fet, des de la Comissió d’Igualtat, una xerrada pedagògica per a totes les persones de l’entitat a on s’ha llegit el manifest d’enguany així com s’han anomenat el pla d’acció permanent per lluitar contra les desigualtats sociolaborals de les dones. Com a novetat d’aquest any s’ha fet una performance amb el nou símbol que representa a totes les dones i identitats dissidents que es troben travessades per múltiples desigualtats resultants del sistema patriarcal. 
 
Des de Solidança treballem per promoure i implementar polítiques amb perspectiva de gènere, així com treballar en l’erradicació de qualsevol desigualtat que discrimini identitats dissidents i/o travessades per opressions per raó de gènere, orientació sexual, classe, ètnia, entre d’altres.