Aquest cap de setmana, com cada any, hem participat en la FESC, la XI Fira d’Economia Solidària de Catalunya, impulsada per la Xarxa d’Economia Solidària, un esdeveniment referent de trobada i exposició de l’Economia Social i Solidària.
Ubicat enguany al recinte fabril de Fabra i Coats, a Barcelona, Solidança hi ha format part en diverses xerrades i activitats, a més de fer presència amb la paradeta de l’entitat, amb informació sobre la Fundació i els projectes que s’executen.
L’estand de sempre, ubicat al Sector Tèxtil del pati del recinte, ha aplegat informació diversa sobre l’acció social i mediambiental que difon Solidança, amb cartells i flyers sobre les nostres botigues de segona mà, dels serveis de sensibilització i prevenció de residus com són la ReparaTruck i la DidalTruck o amb la venda de peces de roba de la col·lecció d’Upcycling pròpia de la Didal Up.
A més, hem exposat la roda de la roba, una roda de fusta amb què expliquem el circuit que viu la roba, d’ençà que es diposita als contenidors de residu tèxtil de Solidança / Roba Amiga, fins que es reubica de nou a les botigues de venda de segona mà, amb l’objectiu d’allargar la seva vida útil i evitar la generació de nous residus.
La Didal Up, a més d’estar exposada a la paradeta, ha desfilat a la Desfilada de Moda Sostenible organitzada per LaCoordi, un esdeveniment que ha aplegat diverses iniciatives que treballen per donar circularitat a la roba i proposar alternatives al fastfashion.
La nova col·lecció de Didal-up rep el suport de l’Ajuntament de Barcelona a través de la convocatòria general de subvencions per a projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat 2022.
Per altra banda, hem format part activament de diverses xerrades que ens han permès posar en comú, generar debats i compartir reflexions sobre l’economia i el seu entorn. Començant dissabte a la tarda, a les 16:30h, l’Adrià Andújar, professional de l’àrea mediambiental de Solidança, va intervenir a “Cafè amb costura. Pren-te un cafè de comerç just i descobreix roba amb consciència.“, una trobada per presentar diferents iniciatives que visibilitzen experiències de roba sostenible en un espai informal d’intercanvi.
Diumenge al matí, a les 12:30h, vam organitzar la Taula Rodona “Inserció sociolaboral: experiències”, una taula d’experiències entre diverses entitats que promouen la inserció sociolaboral de diferents col·lectius i en diversos sectors econòmics. En aquest cas, Raquel Casanovas, cap de l’àrea social de la nostra entitat, va ser ponent de la xerrada, i va poder compartir experiències, opinions, dubtes i aportacions de creixement en el camp de la inserció laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat social.
Des de l’Economia Social i Solidària defensem que és possible fer una economia per la vida, una economia que resolgui les necessitats socials posant les persones i el planeta en el centre i que de fet és l’única possible per poder construir un món que mereixi ser viscut.
L’economia solidària ja està construint moltes propostes que ho demostren, i la FESC serveix per reivindicar-les i, sobretot, reflexionar juntes sobre tots els reptes que tenim al davant.
Agraïm la participació de totes les entitats i associacions i, en especial a la Xarxa d’Economia Solidària, per fer possible un any més una Fira que reivindiqui i ens faci reflexionar envers una economia per la vida.