Participem a Transinlab, les jornades de visibilitat trans en l’àmbit laboral

 Solidança participa en la Jornada TRANSINLAB a Terrassa, un esdeveniment adreçat a conèixer la realitat de les persones trans en l’àmbit laboral, obtenir recursos, detectar oportunitats i reptes de millora en matèria d’ocupació.

A principis d’aquest any, Solidança, en l’aposta per la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social a través de la contractació, l’atenció i la formació, va ampliar el rang de col·lectius atesos incorporant a persones trans a través del Programa de Treball i Formació del departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el programa ESAL.

Una de les nostres participants del programa ESAL, l’Helena, ha intervingut en les jornades TRANSINLAB explicant la seva història i experiència, per compartir i posar sobre la taula les diferents problemàtiques que afecten gran part del col·lectiu trans.

Ha format part de la Taula Rodona “Polítiques actives i iniciatives d’ocupació per a persones trans* al territori”, amb l’objectiu de fer una anàlisi crítica dels projectes actuals d’inserció laboral, per detectar les fortaleses i debilitats de cara a futures millores.

El propòsit d’aquestes jornades és consolidar el canvi i continuar promovent polítiques LGTBI+ que donin resposta a les necessitats pròpies d’una realitat diversa.

Posant sobre la taula les problemàtiques actuals, podem teixir aliances i obrir un diàleg enriquidor, que ens permetrà conèixer projectes i programes actius, per tal de continuar construint una societat conscient i inclusiva amb la diversitat d’identitats i les dissidències de gènere.

Aquestes Jornades han estat impulsades per la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, Foment de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa i la Xarxa Sai, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Igualtat i Feminisme.

  • Cat
  • Cast