2,5 tones de residus tèxtils recollides durant les Curses Escolars Col·laboratives contra els Residus Tèxtils

Solidança participa en la primera edició de les Curses Escolars contra els Residus Tèxtils a Girona, organitzades per SETEM Catalunya, amb la col·laboració de d’ADAD, amb el propòsit de sensibilitzar l’alumnat i fer-lo passar a l’acció més enllà de l’aula. ADAD i Solidança s’han encarregat d’assumir la logística de la recollida dels residus tèxtils a les escoles.

Les alumnes i els alumnes de 10 escoles de primària de la província de Girona, han treballat en equip durant un mes per recollir el màxim de residus tèxtils, arribant a recollir 2,5 tones de tèxtil .

Acte de Cloenda

L’acte de cloenda ha tingut lloc avui, dia 17 de maig al Pavelló de Palau, a Girona ciutat. L’acte ha estat liderat per SETEM i s’ha visibilitzat la tasca d’ADAD durant les curses. La jornada també ha comptat amb fires d’experiències i tallers diversos en els quals els alumnes de les 10 escoles gironines han pogut  compartir les seves experiències, ensenyar els projectes que han realitzat a les seves escoles i participar en tallers de prevenció de residus.

Durant la cerimònia de cloenda, l’alumnat ha pogut prendre la iniciativa presentant en primera persona les iniciatives que ha dut a terme durant les quatre setmanes que han tingut lloc les Curses contra els Residus Tèxtils a la província de Girona, en una fira d’experiències, mentre que des de SETEM Catalunya s’han presentat els resultats finals que han aconseguit en conjunt totes les escoles: 2591,5 kg de residus tèxtils recollits, una aparició a mitjans de comunicació, realització d’un vídeo de sensibilització158 cartells486 Reparacions i Upcycling i 2 mercats d’intercanvi.

A més a més, s’han repartit també els diplomes de participació de les escoles implicades, amb la presència de Queralt Vila, Regidora d’Educació de la ciutat de GironaXavier Vilà, Representant dels Serveis Territorials d’Educació a GironaRoberta Parrilla, coordinadora de SETEM CatalunyaAnna Ross, representant de la Xarxa d’Escoles Verdes de Girona i Dèlia Alacuart, coordinadora de les Curses Escolars contra els Residus a SETEM Catalunya.

Futurs projectes

Amb el compromís de seguir impulsant més curses com aquestes, el novembre d’aquest any, ADAD participarà per segona vegada amb SETEM en la implementació de les Curses Escolars contra els Electrodomèstics amb el propòsit de sensibilitzar l’alumnat i aquest cop fer-ho a partir de la recollida d’electrodomèstics petits a les escoles.

  • Cat
  • Cast