Celebrem el primer aniversari de CIRCULAR, la botiga vintage de Solidança

Fa un any que vam inaugurar Circular, el nou concepte de botiga enfocada en la venda de productes de segona mà amb valor social especialitzats en vintage. Estem satisfetes d’haver incorporat Circular amb èxit a la xarxa de botigues de Solidança / Roba Amiga, fomentant així el consum responsable, ètic i sostenible i l’economia CIRCULAR amb valor social.

La botiga Circular gaudeix de dos formats: un punt de venda físic com a botiga vintage al centre de Barcelona (C/Tallers, 21), i com a plataforma web per a la venda de productes online (www.circularsecondhand.org).

Amb la voluntat de fer els nostres productes més accessibles, ara fa un any que ens vam endinsar en el món digital, amb CIRCULAR online, perquè estiguis on estiguis, puguis gaudir dels avantatges d’una moda ètica i sostenible, amb valor social i a preus assequibles.

Circular ha arribat per instaurar-se com un comerç diferent; amb l’exclusivitat de la moda vintage, però sense allunyar-se de l’essència de les nostres botigues de segona mà Solidança / Roba Amiga.
Circular tenim peces úniques, d’estil vintage, que cuiden i respecten el medi ambient i promouen la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social.

 

 

 

 

 

 

CELEBRA L’ANIVERSARI AMB SORTEJOS, DESCOMPTES I REGALS!! Ho descobriràs tot al nostre INSTAGRAM SOLIDANÇA CIRCULAR  

 

CIRCULAR, moda amb valor social i ambiental

Oferim una moda de segona mà sostenible i conscient amb el medi ambient i amb les persones. A través de l’aprofitament, la reutilització i la revaloració del residu tèxtil posem a la venda roba amb un doble impacte positiu: ambiental i social.

 

  • Valor ambiental
    D’una banda, la gestió d’aquest residu permet la recollida anual de més de 7.694 tones de roba i evita l’emissió de més de 59.981 tones de CO₂ a l’atmosfera. *Dades d’impacte del 2023.Així doncs, el fet de poder gestionar el residu tèxtil i reutilitzar-lo té un doble benefici ambiental: evitem les emissions del tractament finalista i també les emissions de la producció i el transport de noves peces de roba, així com totes les matèries primeres necessàries per produir-les.

 

 

  • Valor social

    Alhora, el procés i el recorregut de valorització de la roba permet la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, a través de les Empreses d’Inserció que gestionem des de Solidança (Solidança Treball EI, SLUADAD L’Encant Girona EI SLU, i Recumadrid EI SLU) dedicades a la inserció sociolaboral mitjançant activitats vinculades a la gestió integral de residus i l’economia circular.Solidança ofereix un treball remunerat, a més de l’acompanyament, la intervenció social i la formació, durant períodes de temps que van des dels 6 mesos fins als 3 anys, amb l’objectiu que les persones que hi participen es puguin inserir al mercat laboral ordinari en finalitzar l’itinerari. Aquest itinerari d’inserció sociolaboral és un procés personalitzat i holístic, on la formació és clau, i està acompanyat per un equip de professionals multidisciplinari amb psicòlogues, psicopedagogues i educadores socials.
El cicle de la roba: D’on ve la roba?

El procés de gestió del residu tèxtil amb Solidança comença amb la recollida de roba als contenidors taronges de Roba Amiga gestionats per l’entitat, que és traslladat a la nostra planta de Preparació per a la Reutilització de Sant Just Desvern (Barcelona) i passa per un procés classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces, preparant-les per a la seva reutilització i, en cas de ser necessari, el reciclatge.

Un cop seleccionades, aquelles peces aptes per a una segona vida, són distribuïdes a la xarxa de botigues de Solidança / Roba Amiga, amb 17 botigues distribuïdes pel territori català. Amb la compra d’aquests productes, la ciutadania contribueix a tancar el cercle de l’economia circular i el cicle de la roba, convertint el residu en recurs i evitant generar nous residus tèxtils. En el cas de CIRCULAR, fem una selecció especialitzada en aquelles peces d’origen vintage, per contrastar amb el tèxtil que tenim a la venda a les altres botigues.

Convertim el residu en recurs, fem economia circular

  • Cat
  • Cast