Les activitats de reparació juguen un paper cabdal en la promoció de l’economia circular. Davant de l’actual emergència climàtica és necessari fomentar la reparació, el recondicionament i la remanufactura de béns, de manera que se n’allargui la vida útil i es minimitzi l’impacte dels residus.
És amb aquesta voluntat que el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) coorganitzem la jornada ‘Innovar a través de la reparació. Noves oportunitats per al comerç.’
Durant la sessió hem conegut les diferents experiències de serveis de reparació, les oportunitats que s’obren per al comerç en aquest àmbit d’activitat, i hem debatut sobre com superar els reptes existents alhora d’estendre-la i fer xarxa per promoure conjuntament les activitats de reparació.
Nati Yesares Domínguez, responsable del Departament de Medi Ambient de Solidança, va formar part de la Taula rodona ‘Reptes i oportunitats per al comerç’, moderada per la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Agnès Russiñol Amat, i amb la participació de Inma Mayol, directora de l’Àrea d’Ecologia de l’AMB i Laia Carulla, directora de projectes de Rezero.
Durant la Taula, vam compartir la nostra experiència en projectes de reparació com la Reparatruck i la Didaltruck, els serveis d’autoreparació itinerants, entre altres tallers que duem a terme al nostre portal de prevenció de residus, Cercle Zero. També vam destacar l’activitat del taller del RAEE, un espai dedicat a la preparació per a la reutilització i valoració de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics.
La Jornada també ha comptat amb la presentació de l’estudi Activant la reparació a través del comerç, i una altra taula rodona especialitzada en la innovació en la reparació.
Al llarg de la jornada hem compartit sinergies i hem après sobre les noves oportunitats per al comerç a través de la reparació i la innovació d’aquesta.