Vols fer voluntariat? Fes la teva aportació amb Fundació Solidança

Vols aportar el teu granet de sorra per ajudar-nos a construir una societat més solidaria?

Si ets una persona inquieta, amb ganes d’aprendre i t’agradaria saber més sobre els projectes que porta a terme una entitat socioambiental com la nostra, des de Solidança t’animen a donar una part del teu temps en algun dels voluntariats que oferim 

Les inscripcions es tanquen el 24 d’octubre del 2024, però encara tens temps d’inscriure’t a un dels nostres voluntariats a través de la pàgina web de Haces Falta, on podràs trobar totes les nostres ofertes de voluntariat. Veuràs que les nostres ofertes es divideixen en tres àrees segons les tasques a realitzar: Àrea Social, Àrea de RAEE i Àrea de Comunicació. 

L’horari pot variar segons l’àrea i el voluntariat, ja que ens intentem adaptar a la teva disponibilitat, malgrat que tots tenen una duració d’entre 4 a 16 hores setmanals. Pots trobar més informació sobre les característiques de cada voluntariat a la pàgina web de cada àrea o contactant amb nosaltres a través del correu laia.torres@solidanca.cat o trucant al 665 399 325.

 

Àrea Social

Tant si t’agradaria ajudar a persones en situació de vulnerabilitat social a poder inserir-se social i culturalment i a formar-se, com si et vols enfocar a l’organització d’esdeveniments que ajudin a promoure els nostres valors, les ofertes de l’àrea social són per tu!

Dins d’aquesta àrea, oferim 8 voluntariats: 

Organització de desfilades 

Descripció: Planificar i coordinar (suport) desfilades, incloent logística, coordinació de participants i promoció, i assegurar-se que l’esdeveniment es desenvolupi sense problemes 

Competències: Habilitats organitzatives, creativitat i capacitat de treball en equip. 

 

Parelles lingüístiques 

Descripció: Acompanyar a persones en l’aprenentatge de nous idiomes, practicant la conversa en sessions regulars, ajudant als participants a millorar la seva fluïdesa i comprensió de l’idioma. 

Competències: Domini de diversos idiomes i habilitats comunicatives. Empatia i paciència. 

 

Suport en ajuda a fer tràmits 

Descripció: Acompanyar a persones en la realització de tràmits administratius, com renovar el NIE, empadronament, tràmits municipals, oferint suport i orientació. 

Competències: Coneixements bàsics de gestions administratives, paciència i habilitats comunicatives. 

 

Suport en TIC 

Descripció: Ajudar a persones a millorar les seves habilitats en tecnologies de la informació i la comunicació, mitjançant tallers i sessions de formació en TIC. 

Competències: Voluntari/a amb coneixements en TIC, paciència i habilitats per a l’ensenyament. 

 

Suport a organització d’esdeveniments de l’entitat 

Descripció: Col·laborar en la planificació, logística i execució d’esdeveniments organitzats per l’entitat. 

Competències: Habilitats organitzatives i capacitat per treballar en equip. 

 

Suport a l’Alberg de Palafrugell 

Descripció: Planificar, organitzar i executar esdeveniments i activitats per als residents de l’alberg. 

Competències: Habilitats organitzatives i creativitat. 

 

Suport a botigues, ensenyant aparadorisme 

Descripció: Formar al personal de les botigues en tècniques d’aparadorisme i ajudar a millorar la presentació dels productes a les botigues. 

Competències: Coneixements en aparadorisme i visual merchandising. 

 

Formació per a persones en procés de inserció laboral 

Descripció: Impartir classes de català, castellà, TIC, intercanvi cultural, etc., per a persones en procés d’inserció laboral. 

Competències: Coneixements en les matèries a impartir i habilitats pedagògiques. 

 

Àrea de RAEE

Si tens habilitats de destresa manual i reparació i t’agradaria ajudar a augmentar la vida d’equips elèctrics i aparells electrònics i, per tant, reduir els residus electrònics, tenim 5 ofertes perfectes per tu! 

 

Reparació de petit electrodomèstic 

Descripció: Diagnosticar avaries i realitzar reparacions de petits electrodomèstics avariats com torradores, batedores, etc. 

Competències: Coneixements pràctics en reparació d’electrodomèstics petits. Capacitat per a la solució de problemes, destresa manual i atenció als detalls. 

 

Reparació d’informàtica 

Descripció: Diagnosticar problemes, reparar i instal·lar components d’acord amb les especificacions del coordinador d’equips informàtics, com ordinadors i perifèrics. 

Competències: Coneixements avançats en reparació d’equips informàtics. Experiència prèvia en manteniment de hardware i software. Capacitat per resoldre problemes tècnics de manera autònoma. 

 

Reparació d’aparells de refrigeració 

Descripció: Diagnosticar avaries i realitzar reparacions segons les directrius del coordinador d’aparells de refrigeració com neveres, congeladors, etc. 

Competències: Coneixements pràctics en reparació d’aparells de refrigeració. Habilitats per a la solució de problemes, destresa manual i atenció als detalls. 

 

Reparació d’aparells de gamma blanca 

Descripció: Diagnosticar avaries i realitzar reparacions segons les directrius del coordinador d’aparells de gamma blanca com rentadores, assecadores, etc. 

Competències: Coneixements pràctics en reparació d’aparells de gamma blanca. Capacitat per a la solució de problemes, destresa manual i atenció als detalls. 

 

Fer voluntariat a la Didaltruck o a la Reparatruck 

Descripció: Ajudar en la reparació d’objectes i participar en tallers de reparació i educació ambiental 

Competències: Habilitats en reparació d’objectes i interès per l’educació ambiental. 

 

Àrea de Comunicació

Si ets una persona creativa i t’agradaria ajudar-nos a comunicar els nostres ideals i projectes de manera atractiva i millorar l’experiència de l’usuari dins de la nostra pàgina web, apunta’t a una de les nostres 4 ofertes! 

 

Realització de vídeos i fotos 

Descripció: Realitzar gravacions i edició de vídeos, així com capturar i editar fotografies per a esdeveniments i campanyes. 

Competències: Coneixements en producció audiovisual i edició d’imatges. Creativitat, habilitats tècniques i capacitat per treballar en equip. 

 

Disseny gràfic 

Descripció: Dissenyar i presentar propostes de disseny gràfic. Treballar en col·laboració amb l’equip de comunicació per implementar dissenys per a impressió i digitalització. 

Competències: Experiència en disseny gràfic. Creativitat, habilitats tècniques i capacitat per seguir directrius creatives. 

 

Suport en la gestió de xarxes socials 

Descripció: Contribuir en la creació, gestió i programació de continguts a xarxes socials i analitzar mètriques de rendiment. 

Competències: Coneixements en gestió de xarxes socials. Creativitat, habilitats de redacció i capacitat per treballar en equip. 

 

Desenvolupament web 

Descripció: Reportar problemes tècnics i suggerir millores pel lloc web de l’entitat i mantenir la seva funcionalitat es necessitats i estàndards de l’entitat. 

Competències: Experiència en desenvolupament web. Coneixements en programació i disseny web. Capacitat per treballar de manera autònoma i creativa. 

 

Per a més informació podeu escriure a laia.torres@solidanca.cat o trucar al 665 399 325

 

Aquest projecte té el suport del Departament de Drets Socials.