Aquesta setmana, les professionals de l’àrea social de la Fundació Solidança, han viatjat a Múrcia per participar en el Seminari d’Acompanyament de la Federació d’Associacions i Empreses d’Inserció (FAEDEI), emmarcat en la Setmana de l’Economia Social de la Regió de Múrcia.
Solidança fa més de 25 anys que aposta per la inserció sociolaboral a través de l’Empresa d’inserció Solidança Treball EI, S.L. creada l’any 2006 derivada de la llei d’Empreses d’inserció, que actualment segueix creixent i participant en jornades i activitats que fomentin la millora continua en l’acompanyament i l’atenció d’aquests col·lectius.
El programa d’aquesta edició se centra en la fase de Trànsit al Mercat Laboral Ordinari en itineraris d’inserció, i dins d’aquesta, s’han debatut quatre processos principals, amb objectius i propòsits diferents: orientació laboral, intermediació laboral, prospecció d’empreses i manteniment de l’ocupació o seguiment post col·locació.
El seminari ha començat aquest dilluns a la Molina de Segura, amb la visita a diverses empreses de l’ADEIRMUR, l’Associació d’Empreses d’Inserció de la Regió de Múrcia, i després de l’acte d’obertura, s’han presentat diverses tasques i eines en matèria d’orientació, intermediació, prospecció i seguiment post col·locació, a més d’un taller pràctic.
Durant la següent jornada, dimarts 18 d’octubre, les participants han assistit al Diàleg sobre la Transició al Mercat Laboral Ordinari, a l’Auditori i Centre de Congressos Víctor Villegas, on s’han compartit diverses reflexions i perspectives de futur entre professionals del sector.
A Solidança, l’actiu principal de l’entitat és l‘acció social, dedicada a la inserció sociolaboral i a la formació de persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta acció és possible gràcies a la realització d’activitats vinculades a la gestió de residus i a l’impuls d’iniciatives enfocades a l’economia circular i a la prevenció.
La nostra entitat disposa de 108 llocs de treball destinats a persones usuàries de Serveis Socials dels ajuntaments col·laboradors. Aquestes persones són beneficiàries d’itineraris d’inserció personalitzats adaptats a les competències i necessitats individuals de cada persona amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat.
A través de l’itinerari, les persones participants són contractades per Solidança per un període màxim de tres anys, al llarg dels quals reben formació en diversos àmbits (tècnica, competències transversals, hàbits laborals i personals, entre altres), i són acompanyades durant la fase de recerca de feina per acabar inserint-se en el món laboral.