Tanquem amb èxit el cicle de tallers de costura gratuïts a la botiga de Nou Barris

Tanquem amb èxit el cicle de tallers de costura i arranjaments que s’ha realitzar durant els mesos de setembre i octubre a la botiga de Solidança / Roba Amiga de Nou Barris, amb un gran acolliment per part de les usuàries.

Al llarg de sis setmanes, la botiga de Nou Barris situada a la Plaça de la República ha acollit cada dijous a la tarda un seguit d’activitats gratuïtes per endinsar-se en el món de la costura. L’objectiu ha estat oferir a la veïnada tots els recursos necessaris per aprendre a fer des de les primeres puntades, fins a tècniques d’upcycling per a reconvertir les peces de roba que ja no es poden fer servir.

D’aquesta manera, hem posat a disposició de la ciutadania una eina empoderadora a través de la costura, per sensibilitzar-la envers la problemàtica del residu tèxtil i donant veu a la importància de cuidar la roba i allargar-ne la vida a través dels arranjaments, fomentant alhora l’aprenentatge.


Amb l’ajuda de la Susagna, la nostra especialista en costura, les alumnes han après cada setmana una tècnica diferent: puntades bàsiques tant a mà com a màquina, posar cremalleres, butxaques o arreglar traus, estrènyer i eixamplar o escurçar i allargar mànigues i escots, aprendre a col·locar aplicacions i decoracions, saber recuperar peces amb taques i forats, conèixer tips i trucs de costura per facilitar la feina, i saber les eines bàsiques d’un calaix de sastre.

A Solidança/Roba Amiga creiem que les nostres botigues són més que un espai de venda, és així com fomentem la sensibilització envers el medi ambient i l’acció social promovem activitats que empoderin a la ciutadania envers l’autoreparació. Els tallers de costura són un clar exemple d’això, fem accessibles a la ciutadania les eines necessàries per poder aprendre a donar una segona vida a la seva roba, i evitar que aquesta esdevingui residu.

 

 

 

 

Ens mou la lluita contra el canvi climàtic, per això promovem una economia circular amb valor social, un compromís amb les persones i amb el medi ambient.
Els tallers de costura de la botiga de Solidança / Roba Amiga de Nou Barris reben el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de Barcelona Activa, per tal d’impulsar el comerç local i de barri.

Pots consultar totes les activitats que realitzem a Solidança consultant la nostra agenda web AQUÍ.

Seguim promovent la moda sostenible i circular i la creació de llocs de treball per a inserció sociolaboral.

 

  • Cat
  • Cast