Els contenidors Circutex arriben als centres escolars de Corbera de Llobregat

Circutex, els contenidors tèxtils de Solidança fabricats amb teixit reciclat, ja es troben a diversos centres escolars de Corbera de Llobregat, amb l’objectiu d’impulsar la campanya de recollida de roba a les escoles durant la temporada de canvi d’armari. Els centres educatius que han col·locat Circutex per les recollides tèxtils són: El Casal de les Magnòlies, el Pavelló d’Esports, l’Escola Bressol El Petit Corb, l’Escola El Corb, i l’Institut Corbera.

Circutex és un contenidor circular dissenyat sota criteris d’ecodisseny amb l’objectiu de produir un dipòsit per a recollida de residu tèxtil en espais tancats, amb la peculiaritat de que el propi contenidor està fet amb teixit -no teixit- reciclat a partir de residu tèxtil post consum. Aquest residu tèxtil hauria acabat a l’abocador o la incineradora, i amb aquesta iniciativa Solidança/Roba Amiga trobem un ús alternatiu per al material reciclat (amb el residu recollim més residu) que a més a més té una funció de sensibilització de cara al públic, que pot veure una aplicació de reciclatge del residu tèxtil que aporta al contenidor. 

El fet que el mateix contenidor on es diposita la roba estigui produït amb el residu que es recull, té un triple impacte positiu: per una banda, l’aprofitament del residu tèxtil per valoritzar-lo amb tècniques d’upcycling, per un altre, es garanteix l’ús d’aquest contenidor, ja que cobreix un servei necessari per a la ciutadania, i, per últim, que els usuaris del servei rebin un missatge important de cara a impulsar l’economia circular en poder veure directament que el seu residu té una aplicació útil.

El canvi d’armari és una època clau en la recollida de roba, on les quantitats augmenten considerablement. És, a més, una temporada crucial per sensibilitzar a la població de la importància d’allargar la vida útil de la roba que tenen en desús i evitar que es converteixi en residu.

Durant la primera setmana, els contenidors Circutex, han recollit més de 100 kg de roba en diverses escoles de Corbera de Llobregat. Però els centres escolars no són els únics punts on s’han incorporat els Circutex: les botigues de Solidança / Roba Amiga també compten amb aquests nous contenidors distribuïts per tot el territori, fomentant l’economia circular i l’ecodisseny en l’activitat de recollida de residu tèxtil.

 

El projecte Circutex rep el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i s’ha elaborat amb la col·laboració d’Eurecat.

 

Seguim treballant per promoure la circularitat del residu tèxtil, a través d’iniciatives ètiques i respectuoses amb el medi ambient i amb les persones

  • Cat
  • Cast