Iniciem una nova modalitat de recollida de trastos vells i voluminosos al Gironès

Solidança posa en marxa a partir de l’1 de desembre un nou model del servei porta a porta de recollida de voluminosos a setze municipis de la comarca del Gironès.

El nou model es caracteritza per  la implantació del porta a porta amb sol·licitud prèvia amb l’objectiu de promoure la reutilització d’aquests residus i la creació de llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, millorant la qualitat del servei i augmentant els percentatges de reutilització d’aquests residus.

Aquesta activitat aporta un impacte social al territori amb la creació de 3 nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social, a més de l’impacte ambiental d’objectius de reutilització i reciclatge del 5% i 20% del total recollit respectivament. Tot un nou repte que aporta un valor circular que contribuieix a millorar la qualitat ambiental a la comarca, a més de ser un projecte que fomenta la inserció laboral de persones en risc d’exclusió.

La circularitat d’aquesta activitat de reutilització i reciclatge des mobles i trastos vells, passarà per un procès de traçabilitat on es classificaran els voluminosos en bon estat i es repararan i reacondicionaran d’altres per posar-los finalment a la venda  a la nostra botiga L’Encant de SALT, donant una segona vida a aquests objectes i generant una economia circular i social.

 

Com funciona el servei?

Cal fer sol·licitud prèvia a través dels diferents canals facilitats: el telèfon de l’Ajuntament del municipi corresponent, l’APP ciutadana “El Gironès Recicla” i  el web elgironesrecicla.cat

Què es pot deixar?

  • Electrodomèstics grans: rentadores, cuines, televisors, frigorífics i altres electrodomèstics.
  • Equips d’electrònica i ofimàtica: ordinadors, monitors, impressores, etc.
  • Mobles i andròmines: armaris, taules, somiers, cadires, sofàs, matalassos, estufes, etc.
  • Altres elements: bicicletes, bastiments, piques, banyeres, radiadors, calderes, finestres, portes, testos, tubs de reg, etc.
  • També si tens roba en desús, mínim 3 bosses

*No serà objecte de recollida del servei: La runa, els pneumàtics i residus especials com les bateries i altres que per les seves característiques puguin resultar perillosos (materials inflamables, explosius, etc) restes d’uralita, fibrociment i amiant.

El 16 municipis que realitzaran aquest servei son: Aiguaviva, Bescanó nucli, Bescanó urbanitzacions, Bordils, Canet d’Adri, Campllong, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Juià, Llambilles, Quart, Sant Andreu Salou, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis, Viladasens.

Solidança realitza el servei de recollida de voluminosos a domicili com adjudicatària del servei per al Consell Comarcal del Gironès des de l’1 de setembre de 2021.

Seguim promovent una economia social i circular al territori.

 

 

  • Cat
  • Cast