A Solidança un any més diem prou a les violències masclistes

El passat 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, Solidança va realitzar diferents accions per reivindicar  un any més una vida lliure de violències masclistes.

Amb motiu d’aquest dia vam tenyir de vermell tots els aparadors de les botigues Solidança/Roba Amiga i vam fer un acte amb tot l’equip de l’entitat per visibilitzar aquest dia. Ens vam sumar a la iniciativa “Sabates vermelles” de l’artista Elina Chauvet que trenca barreres geogràfiques i ens convida a reflexionar sobre les víctimes de violència masclista.
A més Solidança està adherida al Protocol AntiAssetjaments Xarxa d’Economia Social (XES)   per seguir avançant cap a una vida lliure de violències masclistes!

Des de l’entitat reivindiquem un any més l’erradicació de tot tipus de violencia masclista i treballem a diari per una societat  més igualitària i segura per a les dones.

En un món cada cop més accelerat i canviant hi ha estructures que es resisteixen, com són les causes que generen tots els tipus, formes i àmbits de les violències masclistes. Hi ha formes que evolucionen i altres que sorgeixen o es reconeixen, com així ha succeït amb la reforma 17/2020 de 22 de desembre que modifica i amplia la llei 5/2008 del 24 d’abril, de dret de les dones a l’eradicació de les violències masclistes. Aquesta reforma introdueix noves formes de violència i nous àmbits com són: La violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius,la violència de segon ordre,la violencia vicària, la violencia digital, la violència en l’àmbit de la vida política i l’esfera pública, violència en l’àmbit institucional, les violències sexuals.

Des de Solidança reiterem tot el suport i empatia a totes les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l’amenaça d’unes agressions que ja haurien d’estar desterrades en una societat democràtica i lliure.