La Conferència internacional de JUST2CE visita les instal·lacions de Solidança com a referent en l’acció socioambiental i l’Economia Circular

Rebem la visita a la seu de Solidança de Sant Just Desvern de la conferència internacional JUST2CE (Transició Justa cap a una Economia Circular), emmarcada en el projecte Horizon2020 liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona i organitzat per l’equip de Medwaves de l’Agència de Residus de Catalunya.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és compartir idees del projecte JUST2CE i explorar vies per ajudar els responsables polítics i experts a configurar les narratives d’acció climàtica en els futurs àmbits en la formulació de polítiques. Les persones participants han pogut dur a terme un intercanvi de coneixements, exercicis de creació de capacitats i visites de camp amb oportunitats enriquidores per a la creació de xarxes amb agents del sector.

Solidança ha estat una de les visites de camp seleccionades que formen part de l’itinerari del JUST2CE, gràcies a la proposta de valor tant ambiental com social que impulsa i promou, d’acord amb els valors de la conferència.

Durant la visita, les persones assistents han conegut el funcionament i impacte social dels esforços en inserció sociolaboral i formació de l’entitat, i d’altra banda, descobrir la part productiva i l’impacte ambiental a dins de la planta de gestió de residus.

Què és JUST2CE?

JUST2CE pretén entendre, de manera crítica i reflexiva, en quines condicions és possible i desitjable una transició responsable, inclusiva i socialment justa cap a una economia circular, quins factors tècnics, geopolítics i socials poden permetre o dificultar aquesta transformació i com aquests aspectes poden contribuir al desenvolupament de mesures polítiques de transició.

El projecte identifica els facilitadors i les barreres per a l’economia circular en diversos sectors estratègics clau, seleccionats entre els indicats pel Pla d’acció de la UE per a l’economia circular, com ara la producció d’aliments i els residus, la gestió de l’aigua, les matèries primeres crítiques i la producció en un subministrament global complex.  Els resultats d’aquesta anàlisi s’utilitzaran per desenvolupar un sistema de suport a la decisió i eines analítiques de macroeconomia per dissenyar noves o millorar pràctiques d’Economia Circular existents.