L’equip de Solidança visita l’empresa francesa Vertex, com a model de gestió de residu textil en el marc del projecte d’Euroregió Mediterrània

Solidança, visita l’empresa de residu tèxtil Vertex en el marc del projecte Euroregió Pirineus – Mediterrània, liderat per la Fundació Deixalles, en el què entitats de les Illes Balears, Catalunya i Occitània (França) treballem conjuntament en l’intercanvi d’experiències i en la recerca d’alternatives de reutilització i reciclatge dels residus tèxtils per fomentar un sector més circular i assentar les bases per a un futur SCRAP de tèxtil que inclogui objectius ambientals i socials.

La visita es va realitzar a la planta de gestió de residu tèxtil de Lavelhanet on es troba la seu de l’empresa Vertex  i on es va realitzar una jornada tècnica amb Refashion per avaluar les millors opcions per un futur SCRAP de tèxtil tal com estipula la nova llei de residus espanyola. En aquesta jornada hi vam participar el grup de treball del projecte Euroregió i també representants de l’administració pública de Catalunya, entre els quals ens va acompanyar Mireia Cañellas del Departament de Medi ambient de la Generalitat de Catalunya, així com les companyes de l’entitat Deixalles i Gabriel Bardi del Govern de les Illes Balears.

L’empresa Vertex treballa en línea amb el moviment Emaús, “Respecte i acolliment incondicional: reclutem persones amb l’únic criteri de motivació . Tots els nostres llocs de treball són mixtos i cada empleat treballa al servei del col·lectiu amb esperit solidari El projecte empresarial pretén ser participatiu on cadascú trobi el seu paper que exercir i la seva opinió. Tots els treballadors són protagonistes en el seu treball.”

Les participants del projecte Euroregió som entitats socials de les 3 regions, Fundació Deixalles a les Illes Balears (líder del projecte), Solidança/Roba Amiga i el clúster de moda Modacc a Catalunya, i a Occitània-França: la FEI (Féderation d’enterprises d’insertion) i la CRESS (La Chambre Régionale de l’Economie Sociale et Solidaire). Amb el suport de les administracions regionals: la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears, l’Agència de Residus de Catalunya i el Service Déchets i Économie Circulaire, Direction de la Transition Écologique et Énergétique de la Regió d’Occitània.

 

 

  • Cat
  • Cast