Miriam Ponsa desfilarà la col·lecció REDUIR a les instal·lacions de Solidança/Roba Amiga

Solidança comença una nova col·laboració amb la dissenyadora Miriam Ponsa, que realitzarà la pròxima desfilada de la seva nova col·lecció REDUIR a les instal·lacions de l’entitat de Sant Just Desvern, on hi ha el centre de Preparació per a la Reutilització de residu tèxtil Solidança/Roba Amiga.

La dissenyadora de moda Miriam Ponsa presentarà una nova col·lecció de moda sostenible el proper 27 d’abril a les 19:30h a la planta de triatge tèxtil Solidança/Roba Amiga de Sant Just Desvern.

La dissenyadora s’inspira en la primera R de la sostenibilitat, REDUIR, per prendre consciència dels efectes de la sobreproducció i el consum tèxtil. Els residus són el resultat de la sobreproducció i el sobreconsum tèxtil. REDUIR el consum és el primer pas per disminuir-ne l’impacte i aconseguir frenar-lo. Totes les peces de la col·lecció es podran adquirir en format pre-order

A Catalunya, cada persona consumeix anualment entre 21,5 i 26 kg de roba, però només recollim selectivament el 12% dels residus tèxtils, un percentatge molt allunyat del de les altres fraccions de residus. Això implica que la gran majoria dels nostres residus tèxtils procedents del postconsum, s’incinera o es llença a un abocador. Aquest fet representa la pèrdua de molts recursos que es podrien haver mantingut o reincorporat al sistema productiu

L’emergència climàtica posa sobre la taula l’impacte del model fast fashion, un model depredador basat en l’explotació il·limitada de recursos naturals i humans. El canvi de model que la moda necessita es basa en la sostenibilitat, la transparència i la responsabilitat social. Valors que compartim ambdues iniciatives conjuntament i pels que ens unim en col·laboració.

La compra amb consciència ha de guiar el consum responsable, i per aquesta raó la marca aposta des de fa 2 anys per un format 100% de prevenda promovent així la compra més pausada i reflexiva. La compra anticipada afavoreix un model més sostenible, ja que evita la sobreproducció i l’acumulació d’estocs innecessaris. Les peces de la desfilada es podran adquirir en format pre-order fins el diumenge 7 de maig.

La nova col·lecció d’estiu 2023 proposa la combinació de peces bàsiques i atemporals i peces artesanals que són el resultat d’exercicis artístics tèxtils per REDUIR materials sobrants. Es proposen noves formes creatives com a solucions d’eco-disseny. Treballem amb artesans del territori i creem peces teixides a mà amb sobrant de fil i de cintes. La teixiduria experimental és un dels eixos principals d’una col·lecció que ens traslladarà a noves propostes per REDUIR residus. Els teixits reciclats i naturals com el cotó, la seda i el cànem, són els protagonistes de la col·lecció. L’elecció dels teixits nobles ha estat una decisió presa amb molta cura i consciència mediambiental.

 

Des de Solidança, com a entitat membre del Pacte per la Moda Circular impulsat per l’Agència Catalana de Residus i com a promotora del treball en xarxa i col·laboratiu per al creixement de l’economia circular i social, així com de la moda sostenible, estem molt orgulloses d’aquesta nova col·laboració que ajudarà a sensibilitzar el públic assistent, així com visibilitzar la problemàtica del residu tèxtil, des de la producció fins al reciclatge.

Continuem apostant per les col·laboracions amb entitats i empreses afins als nostres valors. Juntes som més fortes!

  • Cat
  • Cast