Nova promoció de Treball i Formació per a joves tutelats i extutelats 

Solidança aposta un any més per ampliar els col·lectius atesos als itineraris d’inserció iniciant la quarta promoció del Programa de Treball i Formació de joves tutelats i extutelats derivats de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Aquest programa és una iniciativa enfocada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social a través de la contractació, atenció i formació personalitzades. 
 
En l’any vinent, 8 joves es beneficiaran d’un itinerari laboral de dotze mesos que inclou una formació en competències transversals de treball en equip i gestió emocional a l’empresa. La contractació d’aquests/es joves, els permetrà introduir-se en el mercat laboral així com reforçar les seves competències laborals i personals per a la recerca de feina i per la millora de la seva autonomia. 
 
Quatre d’aquests joves faran l’itinerari sociolaboral a la Fundació Solidança de Sant Just Desvern (Barcelona). Els quatre restants ho faran al centre de l’ADAD L’ENCANT a Salt (Girona) Tots vuit passaran un any formant-se i treballant per preparar-se per la vida laboral en un entorn segur amb l’acompanyament de tot l’equip de SOLIDANÇA que els reforçaran en l’objectiu de millorar les seves capacitats i autonomia. 
 
Aquest programa d’inserció sociolaboral de joves tutelats i extutelats suposa un gran repte de futur per a aquestes persones, ja que amb aquests tipus de formacions i l’experiència a Solidança els permetrà tenir oportunitats laborals i fomentarà la seva integració social i emancipació. Des de l’entitat continuarem apostant, com sempre, per donar oportunitats als col·lectius més vulnerables per millorar la vida de les persones. 

El programa Treball i Formació TRFO-SOC línia JOVES tutelats i extutelats de la convocatòria 2023, rep el suport del Fons Social Europeu, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya. 

  • Cat
  • Cast