Participem al projecte “Deconstrucció i upcyling” en col·laboració amb l’Escola Superior de Disseny ESDI

El passat dimecres 12 d’abril, la cap de l’àrea de medi ambient de l’entitat, Nati Yesares, va participar en el taller de moda sostenible a l’Imagin Café organitzat per l’Escola Superior de Disseny (ESDI). Durant l’acte es va presentar diferents projectes dels alumnes del 2n curs del Grau de Disseny menció moda de l’escola.

Els dissenys estan realitzats amb peces de segona mà proporcionades per Solidança, amb l’objectiu de donar una nova vida a la roba i potenciar la sostenibilitat a través de la creativitat, l’artesania i l’expressió estètica, utilitzant com a inspiració problemàtiques desenvolupades per la dominació de la nostra espècie en el planeta terra.

El reciclatge novament està guanyant impuls creatiu, possibilitant creacions experimentals. Per a una nova generació de dissenyadors, els materials de segona mà estan impulsant la creació de valuoses narratives, donant nova vida a la roba i proporcionant un terreny fèrtil per a l’expressió.

L’alumnat ha treballat basant-se en temàtiques com la devastada gran barrera de coral, estanys d’evaporació de liti surrealistes en el desert de Atacama, l’extractivisme del marbre, entre altres. La roba pot ser una declaració política o una forma d’expressió personal.

En el Opening Design Corner d’ESDI per Solidança es podran veure dissenys d’Andreaa Ors (Goodbye Yellow Slabs Road), Andrea Criado (DIRT), Ingrid Sala (Atomic), Laura Mena (THE “Z’S”) i Laura Corberó (Principi Real).
Des de Solidança seguim fomentant la moda sostenible i el treball en xarxa i col·laboratiu per tirar nous projectes endavant!