Participem un any més a l’Assemblea General d’entitats sòcies d’AERESS

Els dies 12 i 13 de juny se celebra la Trobada i Assemblea General d’entitats sòcies d’AERESS, associació sense ànim de lucre, constituïda com a plataforma en l’àmbit estatal que representa 41 entitats especialitzades en la inserció sociolaboral i la gestió de residus, amb presència a 13 comunitats autònomes.

Solidança, com a membre actiu d’AERESS, ha format part de l’Assemblea General, en una trobada on dialoguem sobre temes referents al nostre sector, conèixer noves experiències, consolidar llaços, desenvolupar grups de treball específics entorn dels RAEEs, tèxtil i social, analitzar el context per definir les nostres línies d’actuació i estratègia global, i en què a més, abordarem els temes generals de l’associació.

Les entitats que formem part d’AERESS ens dediquem a la recollida selectiva, classificació, preparació per a la reutilització i el reciclatge de diversos tipus de materials procedents de convenis amb les administracions de les comunitats autònomes corresponents, empreses i diferents SCRAPs (Sistema Col·lectiu de Responsabilitat Ampliada del Productor) i la consegüent posada en venda a les botigues de segona mà.

Quina tasca defensa AERESS?

AERESS, com a plataforma de representació de les entitats recuperadores d’Economia Social i Solidària, realitza, d’una banda, una tasca de lobby amb l’objectiu d’aconseguir un reconeixement públic més gran del sector de la inclusió social i la recuperació de residus. Tasca que desenvolupa a través de la seva participació en processos de consulta legislativa, de la posada en marxa de campanyes de sensibilització o de programes per a la inclusió social.

Els principis ideològics d’AERESS estan basats en la consecució d’un model d’economia ecològica que incentivi l’aprofitament i l’ús posterior equilibrat dels recursos naturals, basat en la utilització de tecnologies netes que no atemptin contra el medi i/o la salut humana.

En el camp laboral apostem per la modificació dels conceptes actuals de productivitat laboral en benefici d’una major rendibilitat social en la qual prevalgui, per sobre del benefici econòmic, la solidaritat humana i social. Per tot això, reinvertim els beneficis obtinguts de l’activitat laboral en la creació de llocs de treball nous, així com en el suport de diferents iniciatives solidàries i defensem la figura de l’empresa d’economia social i solidària.

Per a Solidança és un plaer poder participar un any més en aquesta trobada per a seguir fomentant el treball en xarxa i continuar teixint vincles.

  • Cat
  • Cast