Per festes, més sostenibilitat i menys impacte ambiental 

S’acosten les festes, una època de família, grans àpats i molts regals que no deixen indiferent a l’impacte mediambiental sobre el Planeta. Des de Solidança volem donar-te a conèixer diferents consells i pràctiques que poden fer que aquests dies tinguin molt més valor.  
 
Els regals son part fonamental de Nadal i la gran il·lusió dels més petits i petites.  Hi ha alternatives sostenibles com la compra de segona mà, la reutilització o les joguines fetes amb plàstic reciclat. Una manera de cuidar al Planeta és mirar de comprar joguines de forma local així, s’estalvien moltes emissions en el transport. 

Un dels apartats més important en festes és la decoració nadalenca. Anima’t a crear la teva pròpia decoració reutilitzant materials de la manera més creativa (o agafant idees ja creades), compra poca decoració i feta de forma artesanal, tindrà molt més valor a la teva casa i la recordareu sempre.  

No oblidis que sovint, els arbres i la decoració festiva en general està fabricada amb matèries molt contaminants (petroli, plàstic i PVC, polímers tòxics) que generen grans quantitats de gasos d’efecte hivernacle, i que acaben atrapats a l’atmosfera escalfant el nostre planeta. 

Cal destacar que només durant aquest mes s’incrementen un 30% els residus diaris i la fracció orgànica augmenta en 20.000 de tones diàries en tot el Món. Xifres que, de cap manera, ens podem permetre en aquest context d’emergència climàtica. 
 
Per últim, el malbaratament alimentari és un altre dels punts claus en les festes que ara arriben. Per evitar tirar menjar sempre pots: preveure bé les racions, fer una compra planificada, preparar embolcalls per si sobra menjar, apostar per la compra local i el producte de temporada. Cada dia les persones tirem molts quilos de menjar a la brossa, cosa que es dispara en aquesta època nadalenca. 


Que la festa no la pagui el medi ambient! 

  • Cat
  • Cast