Participem en l’escenificació d’Open Arms d’un naufragi a la platja de la Barceloneta

Col·laborem amb Open Arms transformant la Barceloneta en l’escenari del naufragi de les més de 2.600 vides innocents ofegades aquest any al Mediterrani, amb centenars de peces de roba escampades per la platja.

L’acció reivindicativa d’Open Arms, amb motiu del 75è aniversari de la Declaració de Drets Humans, tracta d’un muntatge simbòlic de roba cedida per la nostra entitat, amb la voluntat de visibilitzar la crisi humanitària generada per les polítiques migratòries europees actuals.

Les peces de roba representen les més de 2.600 dones, homes i nens que han perdut la vida al mar només aquest 2023, intentant assolir costes europees, davant l’absència de vies legals i segures.

La instal·lació reivindicativa ha ocupat tota la superfície de la platja Sant Sebastià, de la Barceloneta, al llarg d’aquest matí, i ha anat acompanyada de la lectura d’un manifest que ha emfatitzat la magnitud d’aquest genocidi i la necessitat d’un compromís actiu amb la justícia i els drets humans.

L’acció ha estat creada sota la direcció artística de Carlus Padrissa i el seu equip de La Fura dels Baus, i amb la col·laboració de la Fundació Solidança, Club Natació Atletic Barceloneta,  Blua,Engine Agency i DoubleYou, així com més de 100 persones voluntàries d’Open Arms que durant més de 10 hores han donat forma a aquesta escenificació.

Si vols llegir el Manifest, te’l deixem a continuació: