4,7 tones de residus tèxtils recollides durant les Curses Escolars contra els Residus Tèxtils i Electrònics

Participem en la primera edició de les Curses Escolars contra els Residus Tèxtils i Electrònics, organitzades per SETEM Catalunya, amb la col·laboració de Solidança, amb el propòsit de sensibilitzar l’alumnat i fer-lo passar a l’acció més enllà de l’aula.

Les alumnes i els alumnes de 16 escoles de primària de Barcelona i Rubí, han treballat en equip durant un mes per recollir el màxim de residus tèxtils i dispositius elèctrics i electrònics, arribant a recollir 4.7 tones de tèxtil a Barcelona i més de 11.000 residus electrònics a Rubí.

A través de mercats d’intercanvi, tallers de reparació o amb la creació de campanyes divulgatives per part de l’alumnat, han aconseguit obtenir uns resultats inesperats, amb l’escola Col·legi Camí per la cursa tèxtil i l’Escola Schola de Rubí per la cursa electrònica com a guanyadores.

Solidança, com a entitat gestora de residus, s’ha encarregat d’assumir la logística de la recollida dels residus a les escoles, amb el suport del Ministerio de Transició Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) i l’Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya (ACCD).

  • Cat
  • Cast