Aquesta setmana, hem rebut la visita de l’Ana Alba Aguilera, alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, amb l’objectiu de consolidar relacions i conèixer més a fons el projecte de la Fundació Solidança amb el que el municipi participa des de l’any 2007.
L’alcaldessa ha estat acompanyada de Maite Navas, regidora de participació ciutadana i de Juan Vargas Tècnic de participació ciutadana i cooperació de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.
El municipi compta amb 17 contenidors de Solidança / Roba Amiga, distribuïts a la via pública i preparats per a la recollida del residu tèxtil que es genera en tota la ciutat. Dues persones en situació de vulnerabilitat social del municipi, realitzen actualment amb Solidança un itinerari d’inserció sociolaboral.
Durant l’any 2021, les dades anuals de recollida de residu tèxtil en el municipi van ser tot un èxit. Gairebé 70.000 kg de roba van arribar a la planta de Preparació per a la Reutilització de Solidança situada a Sant Just Desvern, on donem circularitat a la roba a través de la seva venda a les nostres botigues Solidança/Roba Amiga de segona mà, a través de donacions a persones usuàries de Serveis Socials, o mitjançant diferents tècniques de recuperació del teixit a través de projectes d’innovació impulsats per l’entitat.
A més, la mitjana de kg de roba recollida per habitant a l’any, de 2,46 kg, va ser molt propera a la mitjana catalana, que se situa en 2,51 kg.
Enguany, des del gener fins a l’octubre, hem rebut 61.400 kg de roba en desús, una xifra molt optimista amb la que podem assegurar acabar l’any superant el total recollit l’any anterior.
D’altra banda, cal destacar que la col·laboració amb Sant Andreu de la Barca va més enllà de les recollides. L’abril de l’any passat, vam realitzar una formació de reparació de mòbils i tauletes dirigida a joves, en el marc dels tallers de segones oportunitats que s’organitzava a l’espai jove del municipi. Durant 90h de curs, les joves derivades de diferents instituts, van poder aprendre noves tècniques per allargar la vida d’aquests objectes electrònics, i van conèixer el funcionament de la ReparaTruck, el servei mòbil de Solidança que fomenta l’autoreparació d’aparells elèctrics i electrònics.
Agraïm la cooperació i transparència en les relacions entre l’entitat i l’Ajuntament, i rebem la visita de l’alcaldessa amb la il·lusió de continuar treballant en xarxa i impulsant conjuntament nous projectes.
Solidança, un compromís amb les persones i una aposta pel medi ambient