REPARATRUCK, el nou projecte de Solidança per impulsar les reparacions d’aparells i la prevenció de residus

A Solidança hem iniciat al 2019 un projecte nou, El REPARATRUCK, un servei mòbil d’autoreparació per als municipis. Es tracta d’un projecte en Prevenció de Residus que compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Hem començat amb la difusió d’aquest nou projecte participant a l’Àgora Urbanwins d’Economia Circular a Manresa, i al Fòrum de Medi Ambient al món local organitzat per la Diputació de Barcelona, amb molt bona acollida i interès.

Un dels objectius del Reparatruck és el de posar les reparacions a les nostres places i carrers, transformant la capacitat de la ciutadania per aprendre a reparar en una eina per a la prevenció de residus als municipis. D’aquesta manera volem impulsar que la ciutadania aprengui a fer les reparacions fàcils i més comunes dels seus electrodomèstics, i de manera segura, amb el suport d’un tècnic especialista i les eines necessàries. El fet de fer-ho al carrer ens dóna la visibilitat necessària que cal per a aquest tipus d’iniciatives, i alhora es converteix en un tipus de servei molt més accessible.

Si vols que el teu municipi es sumi al la xarxa de municipis Reparatruck,  posa’t en contacte amb Solidança i t’explicarem com fer-ho. 

 

 

  • Cat
  • Cast