Serveis

Ets un ajuntament?

Gestió de Roba Amiga

L’activitat principal de Solidança se centra en la gestió del residu tèxtil a través del Programa Roba Amiga amb l’objectiu de millorar la gestió integral del residu tèxtil i la comercialització de la roba de segona mà, facilitant així la contractació de persones en situació de vulnerabilitat social i reduint a la vegada el volum de residus municipals que s’envien a l’abocador.

Roba Amiga és un projecte transparent, professional i eficaç format per vàries empreses d’inserció de Catalunya, sota el lema “La teva roba crea llocs de treball. Fem-la útil”

L’entitat social Solidança és membre fundadora i té la presidència de la Cooperativa Roba Amiga, marca líder a Catalunya pel que fa a la gestió del residu tèxtil. Solidança disposa a Sant Just Desvern d’una planta de 3.000 m² destinada a la gestió del residu tèxtil. El 2023 s'han arribat a gestionar més de 7.000t de residu tèxtil i aquesta gestió ha fet possible 160 llocs de treball d'inserció sociolaboral per a persones situació de vulnerabilitat social derivades dels Serveis Socials dels ajuntaments col·laboradors.
Aquestes accions es realitzen a través de la recollida de roba als nostres contenidors taronges repartits per totes les comarques de Catalunya i l’impuls per la creació de llocs de treball destinats a realitzar itineraris d’inserció sociolaboral a persones en situació de vulnerabilitat social.

Quin és el recorregut de la roba?

Si voleu col·laborar en aquest projecte ambiental amb valor social, contacteu amb nosaltres:


Campanyes i tallers escolars

Solidança realitza campanyes de sensibilització i recollida de roba als centres educatius per tal de fomentar la reutilització i el reciclatge del residu tèxtil.

Què volem aconseguir?

  • Fomentar la prevenció de residus en el funcionament del centre educatiu.

  • Dinamitzar la recollida selectiva del residu tèxtil al centre educatiu.

  • Sensibilitzar als alumnes en la importància d’una correcta gestió dels residus que es generen a partir de la roba i el tèxtil de la llar i fomentar hàbits en la direcció de la prevenció i recuperació de totes les fraccions dels residus.

Quan es realitzen?

La campanya de recollida de roba es pot realitzar 2 cops l’any, en època de “canvi d’armari”:

  • Maig-juny

  • Octubre-novembre

S’instal·larà una gàbia o contenidor rotulat perquè els alumnes identifiquin a l’entitat i els objectius de la campanya de recollida.
Si es considera necessari es repartiran uns flyers i/o cartells als alumnes per tal d’informar a les famílies de les dates de la campanya de recollida per efectuar les seves donacions.

Tipus d'activitats que oferim amb la campanya de recollida de roba:

Per més informació, contacteu amb nosaltres:


Exposició Roba Amiga

Solidança compta amb una exposició itinerant per explicar de manera entenedora el procés del residu tèxtil i difondre a els beneficis socials i ambientals del programa Roba Amiga . Aquesta exposició és molt adient per participar en les fires municipals i per sensibilitzar a la població envers la correcte classificació del residu tèxtil.

Aquesta exposició pot anar acompanyada de tallers de prevenció de residu tèxtil dirigit a escolars.

Per més informació, contacteu amb nosaltres:

  • Cat
  • Cast