Sant Quirze del Vallès reafirma el seu compromís social i ambiental amb Solidança/Roba Amiga

El municipi treballa per combatre l’emergència climàtica i l’exclusió social augmentant el nombre de contenidors Solidança/Roba Amiga a disposició de la ciutadania en 28 i donant feina a 2 persones en situació de vulnerabilitat social de Sant Quirze

Les ciutadanes i ciutadans de Sant Quirze del Vallès han demostrat un any més el seu compromís ambiental dipositant el seu residu tèxtil als 18 contenidors taronges Solidança/Roba Amiga col·locats arreu del municipi, arribant a assolir una recollida de 3,67 kg/hab/any. Des de Solidança realitzem aquesta gestió des d’agost, i amb la voluntat de millorar aquests ja bons resultats, aquest febrer ampliem el nombre de contenidors fins a 28 per tal d’apropar el servei a la ciutadania i arribar a la fita de 5 kg/hab/any, unes 100 tones l’any. Complint aquest objectiu, s’evitarà que més de 1.000.000 peces de roba es converteixin en rebuig i es puguin reutilitzar i reciclar, el que suposa un estalvi de 356.094 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

Així doncs, l’augment de 10 contenidors Solidança/Roba Amiga més a la via pública i el gest de la ciutadania de dipositar la seva roba en desús, permetran assolir unes fites ambientals que convertiran el municipi de Sant Quirze en un dels territoris referents en recollida de residu tèxtil.

A més de la tasca i compromís ambiental, a Solidança/Roba Amiga tenim l’objectiu de crear llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social. Aquesta aposta de l’Ajuntament pel nostre projecte social i ambiental amb el servei de recollida i gestió del residu tèxtil al municipi donarà feina a 2 persones derivades de Serveis Socials.

Una altra acció social que farà possible la recollida i gestió d’aquest residu serà l’oferta formativa ocupacional per a 10 persones en situació de vulnerabilitat social del municipi, la d’enguany versarà en Gestió i manipulació de residus urbans i industrials i l’any vinent en Gestió de magatzem, a més d’un curs  d’alfabetització digital. Pel que fa a la sensibilització envers la problemàtica ambiental i social del tèxtil, es durà a terme amb la realització de 10 tallers a les escoles amb campanyes de recollida de roba i la participació a dues fires per fomentar l’economia circular amb valor social.

El compromís de l’Ajuntament i de la ciutadannia per fer front a l’emergència climàtica i l’exclusió social al municipi juntament amb la feina que realitzem des de l’enitat radica en el lema de Roba Amiga: “La teva roba crea llocs de treball, fes-la útil!”

 

 

 

 

 

  • Cat
  • Cast