Solidança contracta 2 persones a través de la línia ACOL, del Programa Treball i Formació de la Generalitat

Amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Solidança inicia per tercer any  la línia ACOL del Programa Treball i Formació d’acollida a persones en situació administrativa irregular.

A través d’aquest projecte, Solidança fa possible la regularització i contractació laboral al llarg del 2020 per a 2 persones migrades en situació administrativa irregular i situacions de vulnerabilitat extrema, que han estat incorporades a diferents llocs de treball vinculats a la Fundació Solidança i Centres de Treball.

El programa ha permès que a través de la seva contractació d’un any a 40 hores setmanals puguin regularitzar la seva situació administrativa i realitzar un itinerari d’inserció gràcies a l’acompanyament que se’ls ofereix des de l’entitat.

El personal d’aquestes dues incorporacions treballa al centre de Solidança/Roba Amiga a Sant Just Desvern. A causa de la pandèmia per la Covid-19, les botigues de Solidança / Roba Amiga han tancat, però l’activitat a la planta de Tria continua, per tant, han estat reubicades a treballar en aquest sector. A més, com a mesura excepcional, la formació que reben serà en línia, degut a les afectacions de la pandèmia.

A l’itinerari d’inserció sociolaboral, a més de la formació professionalitzadora al lloc de feina, hi treballen les competències transversals per a una millor adequació al mercat laboral. Es realitzarà un total de 60 h per tal de fomentar de l’empoderament personal, i potenciar altres aptituds. Tot aquest itinerari es farà amb un acompanyament a través de tutories durant tot el procés d’inserció.

El programa Treball i Formació TRFO-SOC línia ACOL de la convocatòria 2019, rep el suport del Fons Social Europeu, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya.

 

Continuem apostant per la inserció sociolaboral i per les formacions professionalitzadores com a eina de creació d’oportunitats laborals.

  • Cat
  • Cast