Solidança engega el projecte Circutex, el contenidor tèxtil, sostenible i circular

L’entitat social Solidança segueix potenciant la innovació en la gestió del residu tèxtil amb CIRCUTEX, un contenidor fet amb material produït a través del reciclatge tèxtil amb l’objectiu de poder reemplaçar els contenidors de lona ubicats a la cadena de botigues Solidança/Roba Amiga i fer el circuit de gestió encara més sostenible.

Aquesta iniciativa vol contribuir a tancar el cicle de recollida i recuperació de residu tèxtil, dissenyant, conceptualitzant i prototipant un model de contenidor tèxtil sostenible i circular, basat en l’ús de feltre industrial manufacturat en base a residu tèxtil post consum proveït per l’entitat.

L’objectiu general del projecte ha sigut conceptualitzar, dissenyar, prototipar i produir, sota la metodologia de l’ecodisseny, un nou format de contenidor de rebuig tèxtil post consum fabricat a partir de feltre procedent de residu tèxtil reciclat. Per aconseguir aquesta fita, s’ha comptat amb la participació d’EURECAT que ha treballat els diferents aspectes tècnics, estètics, ergonòmics, econòmics i circulars.

En un inici, s’han produït 30 unitats de contenidors per a totes les botigues de Solidança / Roba Amiga, però l’objectiu és arribar a 100 a contenidors i poder-ho distribuir a escala domèstica per a la ciutadania i per a diferents ajuntaments, arribant a poder finançar la iniciativa.

Aquest projecte rep el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

 

 

  • Cat
  • Cast