Solidança participa en la jornada “Fake News de la circularitat”

Solidança ha participat en la jornada “Fake News de la circularitat”, una xerrada organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya i per la comissió d’Acció de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de debatre sobre bones pràctiques dins de la circularitat i la reciclabilitat dels residus, de la mà de diferents respresentats del sector.

La benvinguda de la jornada va anar a càrrec d’Isaac Peraire, director de l’Agència de Residus de Catalunya, també es va parlar de Fake News de la reciclabilitat amb el periodista i autor del documental “Homo Residus”, Jordi Regàs, es va comentar el cas pràctic del segell de reciclabilitat amb Victòria Ferrer, gerent del Gremi de Recuperació i finalment es va dur a terme un debat amb Meritxell Barroso, directora de AETRAC; Nati Yesares, cap de Medi Ambient de Solidança i Adrià Andújar tènic de Medi Ambient i projectes de Solidança.

En aquesta sessió es va fer èmfasi en la importància que els productors coneguin quin és el tractament que es fa del seu producte un cop esdevé residu per tal que el disseny es faci pensant realment en la major circularitat i en la valorització. 
La fi de vida útil dels nous productes crea un nou flux de residus que s’ha de gestionar de forma diferent de com es feia habitualment, ja que no és el mateix, per exemple, desballestar un vehicle elèctric que un de convencional o gestionar un tèxtil provinent de fibra plàstica que un de fibra 100% cotó. Aquesta jornada s’emmarca dins del pla de dinamització de la iniciativa clúster residus, una iniciativa conjunta de l’Agència de Residus de Catalunya i ACCIÓ amb l’objectiu d’agrupar empreses i agents d’entorn de tota la cadena de valor del sector. Una acció que implica anar des de l’origen del residu, passant per la seva gestió (recollida, classificació, tractament i valorització) i arribar fins al seu final de cicle de vida o al client final de la matèria primera secundària.