103 ciutadanes de Sant Feliu de Llobregat s’empoderen a través de la digitalització

Solidança finalitza la primera promoció del projecte Digitalitza’t, focalitzat en l’empoderament de la ciutadania en l’entorn digital, i fa entrega dels certificats de formació juntament amb la donació d’ordinadors reacondicionats de Solidança per a les persones participants.
El projecte impulsat per Solidança i l’Ajuntament de Sant Feliu, a través del programa Sant Feliu Innova, té com a objectiu promoure l’empoderament de diferents col·lectius, combatre l’escletxa digital i  garantir la igualtat d’oportunitats a través de la inclusió digital, posant especial èmfasi en els col·lectius amb major risc d’exclusió social i en situació de vulnerabilitat, ja sigui per raons de gènere, origen ètnic, classe social, edat, educació o diversitat funcional, entre d’altres.
A més, Solidança aporta un valor afegit al programa oferint a les persones formades ordinadors de segona mà que han sigut reacondicionat per l’entitat a través del projecte eReuse al seu Centre de Preparació per la Reutilització de RAEE. Una manera de fomentar que les alumnes puguin continuar desenvolupant tot l’après a les seves llars i no pateixin l’escletxa digital.
En la primera promoció del projecte s’han pogut formar 103 ciutadanes a l’edifici CO-Innova_LAV Sant Feliu, sent un 90% dones, en un total de 20 tallers i més de 300 hores de formació. En els tallers les alumnes han après a utilitzar un ordinador de manera pràctica, a fer cerques diverses a Internet, utilitzar les eines per a fer videoconferències, l’ús i la gestió del correu electrònic i moltes coses més amb l’objectiu de millorar l’accés a eines digitals i facilitar la capacitació en el seu ús.
Durant l’acte d’entrega de diplomes van assistir diferents representacions com el director general de Solidança, Marc Pintor, la responsable de l’àrea social Raquel Casanovas, entre diferents representats de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat com: L’alcaldessa Lídia Muñoz, Oriol Bossa, primer tinent d’alcaldia conjuntament amb l’Aitor Rivera, regidor de Comerç i Turisme, Dret a l’Habitatge, Joventut i Innovació i Tecnologies; i Flavia Reina, presidenta de l’Àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials i regidora d’Activitats, Ciutadania de Procedències Diverses i Convivència i Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Feliu. En finalitzar l’acte totes les persones participants van poder posar en valor aquest programa i conversar amb les alumnes per a escoltar les seves experiències.
Estem especialment contentes d’aquesta iniciativa i de la col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
Seguim lluitant per fer front a l’escletxa digital en un una societat més justa, solidària i igualitària. 
 
  • Cat
  • Cast