Solidança guanya el Premi de La Confederació 2021 amb el projecte Reconnecta’t

Solidança ha rebut el Premis de La Confederació 2021 amb el projecte Reconnecta’t en l’edició especial de reconeixement a iniciatives innovadores del Tercer Sector Social davant la Covid-19.

El guardó a estat atorgat en referència al projecte Reconnecta’t, una iniciativa que persegueix l’objectiu fer front a l’escletxa digital que s’ha vist agreujada per la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes de sobre digitalització a famílies amb pocs recursos, especialment a joves i infants en etapa escolar. El projecte té un valor social i ambiental que pretén posar en relleu la importància de la recuperació d’aparells elèctrics i electrònics dins l’economia circular i posar-los a l’abast a un preu social per als col·lectius que en necessiten.

Convertits en un referent del Tercer Sector Social, els Premis La Confederació tenen un doble objectiu: Donar visibilitat i destacar el valor d’aportació del Tercer Sector Social com a sector generador d’activitat econòmica a través de models de gestió que aprofundeixen en la qualitat democràtica i en la transformació social, amb alt impacte en la comunitat i en el territori; i promoure la rèplica de bones pràctiques i experiències a altres organitzacions del sector.

 

El projecte Reconnecta’t:

La iniciativa premiada s’emmarca en la preparació per a la reutilització de dispositius electrònics, en concret ordinadors.

L’activitat consta en recollir ordinadors provinents d’empreses, particulars o administració pública, esborrar les dades confidencials de manera segura, reparar-los i posar-los al mercat de segona mà.  Una acció que es porta a terme a través de la xarxa eReuse.org i circula.cat del Pangea. A més, amb el programari d’eReuse, ens permet complir amb tots els requisits de traçabilitat, esborrat de dades i caracterització dels aparells mitjançant els seu software i base de dades.

Des de Solidança agraïm a totes les persones participants d’aquest projecte per fer-ho possible i també a l’organització dels Premis de la Confederació pel reconeixement i esperem poder seguir proveïnt d’ordinadors reacondicionats a un preu social a col·lectius que pateixen l’escletxa digital.

També volem felicitar a les altres iniciatives guardonades,  a la Fundació Espigoladors pel projecte “Conserves que cuiden”,  “Reflexes confinats” de Reflexes SCCL i la “Xarxa d’Entitats Socials 2021: Resposta comunitària a l’emergència social produïda per la crisi de la COVID-19” de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec.

Seguim treballant per una societat més justa, solidària i respectuosa amb el medi ambient.

Gràcies per confiar en els projectes que realitzem a Solidança.

 

Nota de premsa Premis La Confederació 2021

  • Cat
  • Cast