Solidança recull més de 285.823kg de residus voluminosos a la comarca del Gironès 

El nou model de recollida de voluminosos a domicili impulsat per l’entitat social Solidança desde 2021 a la comarca del Gironès, tanca el tercer any de recollides amb 285.823 kg de residus gestionats 

El servei executat per Solidança amb el Consell comarcal del Giornès consisteix a una modalitat puntera en la recollida de voluminosos porta a porta. L’objectiu és gestionar correctament aquest residu per pomoure la seva reutilització i el seu reciclatge.   

Després de tres anys de servei, el programa ha recollit fins a 285.823 kg de residus. Per una banda, al 8% d’aquests, és a dir, a 21.206 kg, se’ls ha aplicat un tractament de preparació per a la seva reutilització. En aquest sentit, són objectes que, malgrat que han esdevingut residu, se’ls ha donat una segona vida a través de la venda de segona mà a les botigues de la xarxa de Solidança i Roba Amiga Girona. 

16 municipis de la comarca ja han integrat el servei de voluminosos en les recollides, amb l’objectiu de millorar la gestió d’aquests residus i augmentar-ne els percentatges de reutilització. Aquests municipis són: Aiguaviva, Bescanó nucli, Bescanó urbanitzacions, Bordils, Canet d’Adri, Campllong, Cervià de Ter, Flaçà, Fornells de la Selva, Juià, Llambilles, Quart, Sant Andreu Salou, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Ramis i Viladasens. 

A banda dels residus que s’han pogut gestionar, aquest nou model de recollida ha contribuït a la creació de 3 nous llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social dels municipis de l’entorn, incentivant així l’economia circular i social a la zona. 

El valor del nostre model 

La iniciativa de gestionar aquest servei per mitjà d’una entitat social com Solidança promou la creació d’oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat social que comencen un itinerari d’inserció sociolaboral amb l’entitat. 

Aquests llocs de treball es veuen reflectits directament en la qualitat del servei de voluminosos porta a porta, així com també indirectament en el procés de preparació per a la reutilització dels residus i en el procés de venda a la botiga l’Encant de Salt, situada al carrer Dalai Lama, 7 Polígon La Mirona. El procés de preparació per a la reutilització implica un total de 11 llocs de treball en les diferents fases.  

Des de Solidança continuem treballant amb el propòsit de crear un futur social i sostenible, millorant la qualitat ambiental i fomentant la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social.