La Fundació Solidança rebrà el 23 de desembre la Creu de Sant Jordi 2024, un dels màxims guardons que atorga la Generalitat de Catalunya a proposta de la consellera de Cultura, Sònia Hernández:
“Pel seu cabdal esforç en favor d’una societat més igualitària i justa, gràcies a la seva excel·lent labor d’inserció sociolaboral. Des de la seva creació, el 1997, desenvolupen programes d’inserció laboral i accions formatives dirigides a persones en situació de vulnerabilitat social, a través d’activitats vinculades a la gestió integral de residus i a l’economia circular. La seva acció la porten a terme a les províncies de Barcelona i Girona, amb una tasca que se centra principalment en la reutilització de tèxtils i electrodomèstics, alhora que ofereixen formació professional i participen en la sensibilització ambiental, mitjançant diverses campanyes. Un treball molt valuós, que conjuga la lluita social amb la mediambiental, per tal de millorar la vida de la gent”.
Aquest premi es va crear el 1981 amb l’objectiu de distingir i posar en valor la dedicació de persones i entitats que han contribuït de manera destacada al desenvolupament social i cultural de Catalunya.
Per a Solidança suposa un gran honor aquest reconeixement dels vint-i-set anys de treball per la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social del nostre entorn. Hi ha un gran recorregut de molt esforç, lluita i treball que ens ha permès construir el gran projecte que és Solidança.
Aquest guardó és un homenatge a totes les persones que des del 1997 han apostat per Solidança, han col·laborat, treballat i participat en el conjunt d’activitats que ha realitzat l’entitat. La nostra missió va néixer i continua essent: Lluitar per la inserció i formació de les persones en situació de vulnerabilitat de l’entorn a través d’activitats vinculades a la gestió de residus i a l’economia circular.
Ara més que mai el nostre lema cobra sentit:
Des de l’entitat també volem donar l’enhorabona a totes les altres 9 entitats i 20 personalitats més que han sigut distingides amb aquest guardó:
Associació Dret a Morir Dignament – Catalunya, Associació Softcatalà, Consell Català del Moviment Europeu, La Fageda Fundació, Filmin, Fundació Centres d’Alt Rendiment Empresarial i Social (CARES), Nomada Studio, SOS Racisme de Catalunya, Unió de Pagesos de Catalunya, Claudi Alsina i Català, Àngels Barceló i Suárez, Aurora Batet i Riello, Pilar Bayer Isant, Aitana Bonmatí i Conca, Jordi Camí i Morell, Eudald Carbonell i Roura, Josep-Lluís Carod-Rovira, Eduard Fernández Serrano, Kilian Jornet Burgada, Isidre Molas i Batllori, Salvador Oliva Llinàs, Maria Antònia Peralba Pellicer, Josepa Plana i Llort (Pepa Plana), Jordi Sabaté i Pons, Marta Sanz-Solé, Clara Segura Crespo, Carme Torras Genís, Elia Torroella i Busquets i Joan Ximénez Valentí (El Petitet).