Solidança se suma a la lluita per la igualtat de la dona en motiu del 8 de març

A Solidança, des dels inicis, treballem per donar resposta a la necessitat de lluitar per la igualtat de gènere a l’entorn laboral i social. Des de l’entitat posem el nostre gra de sorra al llarg de l’any realitzant activitats de sensibilització a totes les persones vinculades per denunciar aquesta desigualtat contra les dones que encara avui se situa en el marc de l’emergència social i que s’han vist incrementades arrel de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19.

    

Les mesures i accions positives que reforcen la nostra reivindicació es basen en: la igualtat salarial entre gèneres, la paritat de dones i homes en els llocs de treball de responsabilitat– posicionant-nos en contra de la segregació vertical i horitzontal-, la defensa de la sororitat, entre d’altres.

D’aquesta manera, en commemoració del Dia Internacional de les Dones, Solidança ens hem adherit al manifest de Vaga Feminista, fent una aturada d’equip al migdia per la lectura i reflexió del manifest, i la realització d’un conjunt d’activitats durant el dia amb l’objectiu de visibilitzar i conscienciar a les treballadores i treballadors de l’entitat.

Una de les activitats ha sigut la d’anomenar les aules de Solidança amb noms de 8 dones referents en àmbits socials, ambientals i pedagògics per tal de donar visibilitat les seves històries. Aquestes dones han estat escollides a través d’una dinàmica de grup interna entre el personal de l’entitat que s’ha realitzat durant els darrers mesos.

Per altra banda, s’ha dut a terme una dinàmica en la qual totes les persones treballadores de Solidança, han posat nom a aquella dona que ha estat important per a ells i elles i/o per la història. En relació, també s’ha fet una xerrada-col·loqui amb les persones del projecte AmBConnexió on s’ha reflexionat sobre l’origen del 8 de març, i les diferents desigualtats que patim les dones.

Tanmateix, a les botigues els aparadors s’han vestit de color morat i s’han posat a la venda bosses de tela per tal de commemorar el dia internacional de les dones.

 

Des de Solidança seguirem treballant de manera incansable per fer efectiva la igualtat entre dones i homes

#juntesdiversesirebels

 

  • Cat
  • Cast