A Solidança seguim apostant per l’educació ambiental com a eina de transformació social

A Solidança es realitzen diferents activitats i campanyes per seguir potenciant l’educació ambiental com a eina de transformació social a les aules de les escoles i instituts. Des de l’entitat promovem el creixement de l’Economia Circular i Social fomentant l’educació ambiental a través de diferents tallers i activitats amb diferents objectius:

  • Fomentar la prevenció de residus en el centre educatiu a través dels tallers ambientals.
  • Dinamitzar la recollida selectiva de residu tèxtil amb la col·locació de gàbies de recollida de roba a les escoles.
  • Sensibilitzar als alumnes de la importància d’una correcta gestió del residu tèxtil amb xerrades als centres, visites a la planta Roba Amiga i amb la participació en fires.

 

En primer lloc realitzem la campanya de recollida de roba a diferents escoles i instituts que normalment es fa en època de canvi d’armari i que va acompanyada de xerrades de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar a l’alumnat sobre la correcta gestió dels residus urbans.

També realitzem el taller de “motxirretes”, que es basa en un taller de confecció de motxilles a partir de samarretes usades i el taller de confecció de llibretes a partir de roba i materials reciclats.

Durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus (SEPR) participem en la campanya de sensibilització ambiental a les escoles: Reendolla’t, on es realitzen xerrades de sensibilització ambiental a les escoles i es reparteixen contenidors on l’alumnat pot portar els seus petits aparells elèctrics i electrònics que tinguin a casa i que ja no funcionin.

El balanç de l’any 2021 és molt satisfactori:

El 2021 s’ha sensibilitzat a 3.973 alumnes de 25 centres participants en 9 municipis diferents amb la realització de 78 activitats entre xerrades i tallers de sensibilització.

A més gràcies a les campanyes de recollida s’han aconseguit 4.020 kg de roba i 142 kg de PAEE, estalviant 33.773 kg d’emissions de Co2 a l’atmosfera.

Gràcies a tots els centres educatius per seguir apostant per Solidança en la realització de les campanyes d’educació ambiental.